България е постигнала много в посока на ранното детско развитие,

...
България е постигнала много в посока на ранното детско развитие,
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Трябва още работа за ранното детско развитие в България


България е постигнала доста в посока на ранното детско развиване, само че има нужда от по-добра съгласуваност сред обособените ведомства. Това стана ясно след среща на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев с Мария Хесус Конде, представител на Детския фонд на обединените народи (УНИЦЕФ) .

Според специалистите на неправителствената организация, майчиното и детско опазване на здравето е добре развито в страната ни. В тази връзка те оферират да въведен работещият в доста страни инструмент за оценка на психичното развиване на децата в най-ранна възраст.
България напълно поддържа политиката на УНИЦЕФ във връзка с ранното детско развиване и грижата за децата и има предпочитание да разшири взаимната активност с организацията, сподели Кирил Ананиев. И посочи, че през 2018 година ще започва нова стратегия за работа сред българското държавно управление и организацията. Тя ще бъде за период от пет години.

„ България е добър образец и във връзка с процеса на деинституционализация на децата “ , разяснява Мария Хесус Конде и напомни, че преди 10 години децата в институции са били близо 12 000, а в този момент са останали към 1000. Тя обячсни, че тези положителни практики ще бъдат показани по-подробно на конференция в Брюксел, проведена от УНИЦЕФ.

Министър Ананиев и представителят на УНИЦЕФ разискаха опцията за правенето на действен проект за взаимна работа.

Свързани публикации.. Д-р Васил Даскалов: В нашето майчино опазване на здравето са пропуснати някои съществени проучвания 1 Стотици желаеха закон за персоналната помощ 0 18 април – Европейски ден за правата на пациентите 0

"Според Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето, всяко дете следва „ да се употребява от най-високия постижим стандарт на здраве и на удобства за лекуване на болести и за възобновяване на здравето си”. За да се осъществят тези рекомендации е належащо виновното присъединяване на разнообразни публични браншове. Реализирането на съответна промоция на детското здраве, своевременна предварителна защита на заболяванията и целенасочена здравна политика може да се реализира с дейното присъединяване на браншове като обучение, стопанска система, финанси, обществени грижи, спорта и други ", написа в Националната стратегия за възстановяване на майчиното и детското опазване на здравето за интервала 2014-2020 година Тя е в осъществяване на признатата Национална здравна тактика на Министерски съвет.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР