България е обхваната от политическа криза, която е най-голямата от

...
България е обхваната от политическа криза, която е най-голямата от
Коментари Харесай

The New York Times посочи България като пример за упадъка на демократичните стандарти

България е обхваната от политическа рецесия, която е най-голямата от 2013 година насам, когато продължителните митинги против корупцията събориха ляво държавно управление, написа американското издание The New York Times.
Страната, която е най-бедната членка на Европейския съюз и е ситуирана на югоизточната граница на блока на 27-те, е както поле в битка за въздействие сред Запада и Русия, по този начин и образец за упадъка на демократичните стандарти в някои елементи на европейския континент , означават създателите на публикацията Боряна Джамбазова и Патрик Кингсли.
Сегашните безредици бяха предизвикани от разкритието, че публичен плаж е бил заварден за частно прилагане от изтъкнат предприемач с огромно въздействие. За мнозина това ускори страховете, че, което накара десетки хиляди хора да излязат на демонстрации в градове из цялата страна, написа още изданието.
" На хората тотално им омръзна от сговора сред мафията и страната. Виждаме го на всички места ", споделя Нели Трифонова, 27-годишна собственичка на магазин, взела присъединяване в митинга предишния понеделник.
В публикацията са представени и мненията на български специалисти като Весела Чернева, Даниел Смилов и Димитър Бечев.
Публикацията се стопира още на фотосите на премиера Бойко Борисов , вота на съмнение против държавното управление, както и за нахлуването на прокурори в президентството. Протестиращите възприеха хода като възмездие за рецензиите на президента Радев към господин Доган, се показва още в публикацията.
. Отделя се внимание и на въздействието на Движение за права и свободи, която се поддържа от представители на турското етническо малцинство.
Не е пропуснато и изказването на американското посолство, което поддържа правото на българите да стачкуват. Тонът на изказването контрастираше на по-малко строгия от европейските институции и водачи. Някои сътрудници от центристката група на Европейския парламент даже изпратиха известия за поддръжка на господин Доган и неговата партия, акцентира се още в материала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР