България е назначила Йордан (Орце) Камчев за свой почетен консул

...
България е назначила Йордан (Орце) Камчев за свой почетен консул
Коментари Харесай

Велизар Енчев: ВМРО избра скандален милионер от Македония за наш консул

България е назначила Йордан (Орце) Камчев за собствен почетен консул в Македония и чака да бъде утвърден от македонското Министерство на външните работи, заяви скопският уебсайт „ Сакам да кажам “, като се базира на меродавен източник в министерството, заяви журналистът Велизар Енчев, някогашен народен представител, посланик и сегашен водач на партия ”Българска пролет”. Кой е този македонец с българско съзнание, почетен с такава висока чест – да е български почетен консул в Република Македония и на процедура да е вторият български дипломат?
Според класацията на списание „ Форбс “ за 2015 година той е най-богатият македонец, с капитал от 228 млн. евро. 48-годишният предприемач е притежател на „ Орка холдинг “, в който работят над 3000 души. Притежава и дялове в болничното заведение „ Аджъбадем Систина “, в „ Стопанска банка – Битоля “, в най-големия селскостопански комбинат ЗИК Пелагония, в строителната компания „ Бетон Щип “, в хотел „ Ибис “ и в десетки други компании. С две думи – оправно момче!
Орце бе притежател и на медийната къща МПМ, която банкрутира и 400 публицисти бяха изхвърлени на улицата с неизплатени заплати. Интересното тук е, че МПМ бе най-сериозният донор на падналата от власт ВМРО-ДПМНЕ. На локалните избори през 2013 година медийната къща подари 253 000 евро на партията на тогавашния министър председател Груевски. След като социалистът Зоран Заев пристигна на власт през 2017 година, прокуратурата стартира следствие за ролята на МПМ при манипулиране на изборите.
И в този момент да забележим черешката на тортата, която би трябвало да взриви българското външно министерство, съгласило се тъкмо такава личност да е почетен български консул в Македония. Камчев от дълго време е клиент на македонската прокуратура поради укриване на налози и крупни финансови измами. През 2006 година бе задържан с тежки обвинявания за корупция, само че съумя да излезе на независимост против гаранция от 60 000 евро. Преди две години името му „ изплува “ от така наречен Панамски досиета посредством офшорната му компания „ Десимарг лимитед “ на Бахамските острови.
В българското Министерство на външните работи се мълви под сурдинка, че кандидатурата на Орце е стартирана от заинтригувани лица на софийската улица „ Пиротска “, където е централата на Вътрешна македонска революционна организация. Това са същите овластени лица, за които тези дни френският „ Нувел Обсерватьор “ разкри, че са забъркани в престъпна търговия с български паспорти, купувани на галактически цени от албанци в Косово и Македония.
Защо външният министър Екатерина Захариева е одобрила това скандално предопределение, е въпрос за милиони, колкото са милионите на Орце.
Защо тъкмо тази личност е завладяла сърцето на вицето Каракачанов, който без подозрение стои зад скандалното предопределение, е въпрос с елементарен отговор.
Защото македонският олигарх и македонстващият български вицепремиер са сродни души, които еднообразно обичат трапезите и далаверите. И тъй като парите не миришат, изключително в случай че са офшорни./Фрог нюз
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР