България е на първо място в Европа за най-добра ефективност

...
България е на първо място в Европа за най-добра ефективност
Коментари Харесай

България е лидер в Европа по събирани опаковки от продукти за растителна защита

България е преди всичко в Европа за най-хубава успеваемост по основен екологичен индикатор - събиране на опаковки от артикули за растителна отбрана в земеделието. Това заяви министърът на земеделието Десислава Танева при откриването на годишна конференция на тематика " За чисто земеделие и сигурна околна среда " в Министерството на земеделието, храните и горите.

На форума бяха показани резултатите от системата за събиране и ръководство на опаковки от артикули за растителна отбрана на Асоциация растителнозащитна промишленост България (АРИБ).

Системата започва през 2013 година, а триумфът ѝ е артикул на мениджмънта на асоциацията, която ние сме подкрепяли, уточни Танева.

За 2019 година в страната ни са били събрани и модифицирани над 97 на 100 от опаковките, употребявани от българските производители. Това се случва с помощта на специфичната Система за събиране и ръководство на опаковки от артикули за растителна отбрана на АРИБ.

Този триумф е на фона междинните данни за събираемост в другите страни в Европа през 2017 година, които са сред 60 и 95 на 100 от общото количество опаковки пуснати на пазара, демонстрират данни на Европейската асоциация за растителна отбрана (ЕСРА).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР