България е на девето място в класацията на развитите страни,

...
България е на девето място в класацията на развитите страни,
Коментари Харесай

За колко дни се изкарват 1000 паунда в отделните страни в Ев...

България е на девето място в класацията на развитите страни, в които се работи най-вече дни за 1000 паунда, предава " 24 часа ".

Индексът “1000 паунда” на английския уебсайт money.co.uk съпоставя какъв брой време се работи за тази сума (нейната равноценност в локална валута) и за какъв брой време стига съгласно другите разноски за живот в развитите страни по света.

У нас за 1000 паунда или 2330 лв., се работи приблизително 38 дни съгласно проучването.

Сред страните, в които се изкарват за по-дълъг период, са Беларус - 57 дни, Сърбия - 42 дни, Турция - 40 дни. В Румъния са нужни 29 работни дни. Най-малко време се работи за 1000 паунда в Лихтенщайн - 4 дни, и в Швейцария и Норвегия - 5 дни.

В Съединени американски щати лишава 6 работни дни, в Австрия 7, а в Германия - 8. Дойде ли време за четиридневна работна седмица?

България е в топ 10 и на страните, в които 1000 паунда стигат за най-дълъг интервал, като се обмислен разноските за живот - храна, превоз и битови услуги. У нас със сумата се изкарват 82 дни съгласно изследването и сме на 10-о място по този индикатор. Сред страните, където стигат за повече време, са Сърбия - 84 дни, и Румъния - 86 дни. Страните, където 1000 паунда се харчат най-бързо, са Швейцария - 27 дни, и Норвегия и Лихтенщайн - 33 дни.

В Австрия и Нидерландия равностойността на тази сума стига за 42 дни. В класацията са включени страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз и тези, които са с оценка над 0,8 в Индекса за човешко развиване - към 70 страни.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР