България да влезе в ролята на посредник между Европа и

...
България да влезе в ролята на посредник между Европа и
Коментари Харесай

Рашидов предлага България да стане посредник между Европа и Турция за мигрантската криза


България да влезе в ролята на медиатор сред Европа и Турция в опит за преодоляване на мигрантската рецесия. За това се схванаха ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов и турският му сътрудник Мустафа Шентоп.

Двамата разговаряха " на четири очи " в Анкара.

Рашидов е предложил българският парламент да провежда среща на върха на водачите на Евросъюза и на Турция, на която да бъдат разисквани граничният надзор и опциите за облекчение на визовия режим за турски жители.

„ Няма да скрия, че най-надеждната граница е българо-турската, откогато съществува миграцията. Време е към този момент за дипломация да решим общия ни проблем - това е проблем на Европа, на Турция “, съобщи Вежди Рашидов, ръководител на Народното събрание.
Вежди Рашидов

„ След експлоадирането на войната в Украйна доста украинци избягаха първо в прилежащи страни, а по-късно и в цяла Европа. Този въпрос сподели на европейците и на Европа, че това е световен въпрос и това беше самобитно пробуждане за тях “, сподели Мустафа Шентоп, ръководител на Великото национално заседание на Турция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР