България Булгартрансгаз подписа с Аркад за Турски поток Договорът е

...
България Булгартрансгаз подписа с Аркад за Турски поток Договорът е
Коментари Харесай

„Булгартрансгаз” подписа с „Аркад” за „Турски поток”

България „ Булгартрансгаз ” подписа с „ Аркад ” за „ Турски поток ” Договорът е за доставка на нужните материали и съоръжение 18 септември 2019, 13:13  „ Булгартрансгаз ” подписа с „ Аркад ” за „ Турски поток ” Източник: iStock/Guliver Images
оговорът за доставка на нужните материали за „ Турски поток “ беше подписан в Министерски съвет тази заран, съобщи Агенция „ Фокус “.

Това се случи в наличието на премиера Бойко Борисов, енергийния министър Теменужка Петкова, министъра на индустрията и търговията на Руската федерация Денис Мантуров и посланика на Кралство Саудитска Арабия Масфер Бил Абдулрах.

Договорът е сред „ Булгартрансгаз “ и обединяване Консорциум „ Аркад “

за доставка на нужните материали и съоръжение ,

капиталово планиране, създаване и въвеждане в употреба на разширението на газопреносната инфраструктура от турско-българската до българко-сръбската граница. Това е значима стъпка за взаимоотношенията на България и Саудитска Арабия.

Стойността на контракта е 1.102 милиарда евро. Срокът, за който би трябвало да бъде осъществен и въведен в употреба газопроводът, е 615 дни, като в границите на първите 250 дни би трябвало да бъде построена линейна инфраструктура с дължина към 300 метра.

Министър-председателят Бойко Борисов благодари за изключителните старания и работа през последните месеци ,

съобщи организация БГНЕС.

„ Проведоха се доста срещи, в това число и с съветските сътрудници, с сътрудниците от Саудитска Арабия. Това е по този начин нареченият „ Балкански поток “. Една транспарантна процедура. Държавната компания на Саудитска Арабия се класира първа и почваме осъществяване. Благодарение на принц Салман – това е голяма инвестиция “, акцентира министър председателят.

„ Докато някои питат и изясняват какви са нашите връзки със съседите, Русия и Саудитска Арабия ние пред вас през днешния ден подписахме контракт за осъществяване. Днес, когато финализирахме контракта, финансирането е обезпечени. Става дума за голяма инвестиция. Никой не вярваше и никой нямаше да направи това “, сподели Борисов.

Той акцентира, че газопроводът „ Южен поток “ е бил спрян през 2014 година поради корупция.

Само преди два дни тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) приключи делото против решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за избор на реализатор на газовия план „ Турски поток “ на територията на България. С решението си съдът "отпуши " строителството на газопровода през страната ни.

Instagram

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Турски поток контракт Бойко Борисов Булгартрансгаз Аркад
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР