Българите в чужбина, които искат да гласуват на на 4

...
Българите в чужбина, които искат да гласуват на на 4
Коментари Харесай

До 9 март: Българите в чужбина подават заявления, че желаят да гласуват

Българите в чужбина, които желаят да гласоподават на на 4 април, към този момент могат да подават електронно заявление през уеб страницата на Централната изборна комисия cik.bg. Срокът изтича на 9 март в среднощ.
Заявление за гласоподаване може да се подаде и пред дипломатическото или консулското посланичество на страната ни в съответната страна. Това става посредством документално заявление по пример, подписано саморъчно и подадено персонално, или посредством писмо. Сънародниците ни зад граница, които не са подали заявление, също ще могат да упражнят правото си на глас, стига в съответното обитаемо място да има разкрита секция.
 Димитър Димитров, ЦИК: Може да има проблем с името Изправи се! Мутри, вън! Димитър Димитров, ЦИК: Може да има проблем с името " Изправи се! Мутри, вън! "
Говорителят на ЦИК Димитър Димитров изрече съмнение, че може да има проблем с регистрирането на името " Изправи се! Мутри, вън! " на...
В този случай в изборния ден те попълнят декларация пред съответната секция. Броят на секциите в чужбина, както и адресите им би трябвало да са ясни до 13 март. За да се образува секция отвън дипломатическо или консулско посланичество в страна - членка на Европейски Съюз, са нужни 60 заявки.
Според Изборния кодекс обаче в страни отвън Европейски Съюз могат да бъдат разкрити до 35 секции. След Брекзит това ограничаване към този момент важи и за Англия. Към момента съгласно уеб страницата на ЦИК точно от Обединеното кралство са подадени най-вече заявки - 1706, следвана от Германия - с 1359.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР