Българите в Австралия ще могат да гласуват на предстоящите избори

...
Българите в Австралия ще могат да гласуват на предстоящите избори
Коментари Харесай

Българите в Австралия и Чехия ще могат да гласуват на изборите през април

Българите в Австралия ще могат да гласоподават на идните избори на 4 април, оповестиха от външното ни министерство.

Избирателни секции ще могат да бъдат открити във всички столици на австралийски щати, съобщи, базирайки се на Министерство на външните работи.

От ведомството осведомиха посолството ни в Канбера, че чакат скорошна информация за местата и работното време на изборните секции.

Австралийските управляващи са обърнали внимание, че активността на изборните секции би трябвало да бъде съобразена с противоепидемичните ограничения, които ще бъдат в действие в Австралия към датата на вота за българския парламент.

По-рано от Министерство на външните работи оповестиха, че българските жители в Чехия ще могат да гласоподават на идните парламентарни избор в посолството ни в Прага.

Чешката република е дала единодушие за провеждането на вота само на територията на дипломатическите и консулски представителства.

Чешката страна прибавя, че „ предвид на непредвидимото развиване на обстановката, обвързвана с Covid-19, провеждането на изборите ще бъде допустимо при изискване, че ще бъдат спазени епидемиологичните ограничения, в действие към датата на изборите “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР