Българите трябва да осъзнаят, че три-четвърти от живота им не

...
Българите трябва да осъзнаят, че три-четвърти от живота им не
Коментари Харесай

Кирил Петков: Мария Габриел може да бъде евроминистър

Българите би трябвало да осъзнаят, че три-четвърти от живота им не зависиси от Народното събрание. И ние споделяме на ГЕРБ: За да продължим дружно, би трябвало да сменяме тези регулатори. Искаме регулаторите да бъдат по този начин направени, че да не може никой политик да им вдигне телефона. Това съобщи Кирил Петков пред Нова във връзка новия Меморандум, който оферират на ГЕРБ.

Всъщност дипломатическият документ визира регулаторите, службите, правосъдната система.  Петков се тормозил, когато регулаторите не работели в публичен интерес.  

" Не е значимо политиците с кого се срещат, значимо е регулаторите да не се срещат с никого и никой политик да не им подвига телефона, добави той. Петков даде образец, че когато го избрали за министър председател, същия ден се качила цената на тока, тъй като тя не зависела от министър-председателя, а от КЕВР. По думите реагирал против Комисия за защита на конкуренцията, тъй като не им вярвал. 

" Трябва да светнем лампите в процеса, всички би трябвало да виждат по какъв начин се избират регулаторите ", разгласи още той. И призна, че още нямали противоположна връзка от ГЕРБ за меморандума. " Ние подсигуряваме, че 50% от нашите назначения ще бъдат в действителност самостоятелни ", сподели той и напомни, че ПП-ДБ предложиха съдията Борислав Белазелков за Конституционен съд.

" Когато си във Висш съдебен съвет или регулатор би трябвало да си самостоятелен ", заключи съпредседателят на Политическа партия. 

Съпредседателят на Политическа партия позволи, че Мария Габриел може да бъде министър по европейските въпроси, а да се случат измененията у нас, значими били и институциите в Европейски Съюз, а Николай Денков бил пътя към тях.

На въпрос за какво се е срещал с предприемача Спас Русев, сподели, че срещата била 2 минути. Преди 10 години се срещнал с него в Съединени американски щати, в този момент Русев бил пристигнал от Лондон и го поканил да се видят. Отишли в най-близкото кафене до Народното събрание. 

" Ако паднем и отидем на избори, ще бъде единствено, тъй като ГЕРБ и Движение за права и свободи се надяваха да имат две трети в комплект, а ние казахме, че би трябвало да са по-равно ", върна се още веднъж към регулаторите. 

Според него най-малко 50% там щели да бъдат безспорни, тъй като в този момент в регулаторите били 100% противоречиви.

Попитан за какво вътрешният министър не споделя дали Мартин Нотариуса е със статут на помощник, Петков сподели, че при всички случаи Калин Стоянов би трябвало да отговори. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР