Българите стават все по-болни. 2 258 579 души са влезли

...
Българите стават все по-болни. 2 258 579 души са влезли
Коментари Харесай

Плашеща статистика! Ето колко души ще наброяваме през 2050-та

Българите стават все по-болни. 2 258 579 души са влезнали в болница предходната година. Това сочат данните от отчета на общественото министерство за поощряване на дейния живот на възрастните хора. За съпоставяне през 2005 година броят на предишните през здравно заведение е бил 1 614 313.

Проблеми със сърцето, дихателната система, храносмилането – са най-честите аргументи да посетим лечебно заведение. България е измежду 48 страни, в които популацията ще понижава до 2015 година, излиза наяве още от отчета на общественото министерство.

В страната ни, дружно с Босна и Херцеговина, Унгария, Литва, Молдова, Сърбия, Украйна, Хърватия, се чака броят на хората да се стопи с повече от 15%. Според прогнозите на Отдела за популацията на Организация на обединените нации след 33 години популацията на България ще е 5,5 милиона души. Средната дълготрайност на живот е общо 74,7 години. При представителите на мощния пол е 71,2 години, до момента в който при дамите със 7 години по-висока – 78,2 години.

Една от ограниченията, които би трябвало да спрат застаряването на популацията, е подобряването на здравния статус на българите. В пакета от медицински действия, заплащани от бюджета на НЗОК, при провеждането на профилактичен обзор е отделено внимание и хората, попадащи във възрастовата група над 50 и над 65-годишна възраст. Например за дами и мъже от 46 до 65 години, с изключение на определението за всички нас размер прегледи и проучвания, се прави и цялостна кръвна картина – един път на пет години.

При мъже над 46-годишна възраст и дами над 50-годишна възраст се правят и проучвания на холестерол.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР