Българите са оптимисти и имат усещане, че през 2019 г.

...
Българите са оптимисти и имат усещане, че през 2019 г.
Коментари Харесай

Над 60% от българите са оптимисти за новата година


Българите са оптимисти и имат чувство, че през 2019 година животът им ще се усъвършенства, демонстрира анкета на "Барометър България ". Такъв отговор на въпрос "Какво е Вашето персонално чувство по какъв начин ще се промени животът Ви през Новата 2019 година? " са дали отговор 60,2 % от участниците в изследването. 20,8 % не чакат смяна през идната година, а 16,6 на 100 считат, че животът им ще се утежни. Само 2,4 % от интервюираните не могат да преценяват и да дадат отговор. Темата е била обект на анкета на "Барометър България ", извършена в интервала 12-19 декември т.г., измежду 832 пълнолетни български жители посредством телефонно изявление, прецизираха от социологическата организация.

Отиващата си 2018 година е била прочувствена и наситена със събития, като българите ясно открояват и позитивните измежду тях, демонстрират още резултатите на анкетата. За огромна част от интервюираните - 51,2 на 100, най-значимото събитие си остава българското европредседателство, което е минало в напълно позитивен звук и е помогнало даже на по-скептично настроените да одобряват, че България е деен член на Европейския съюз.

Въпреки позитивното отношение към Европейски Съюз, огромна част от българите правят оценка високо отстояването на обичайните за обществото ни полезности, като дават позитивна оценка с 43,9 % на отхвърлянето на Истанбулска спогодба. Също по този начин 38,7 на 100 показват като позитивно събитие твърдата държавна позиция по отношение на пакта за миграцията на Организация на обединените нации, допълват още от "Барометър България ".

Сред позитивните усещания на интервюираните за 2018 се подреждат и вътрешно политически събития. Значителен % от 29,3 на 100 са споделили, че утвърждават повишението на приходите, прибавят от организацията.

Законодателните промени, засягащи хората с увреждания, също се подреждат измежду листата с позитивно оценени събития, съгласно 14, 8 % от интервюираните. От една страна хората го одобряват като спазено заричане от страна на държавното управление и премиера, и от друга - като добър свършек на една наболяла и доста прочувствена тематика, която вълнуваше обществото през годината, демонстрират още резултатите от анкетата на "Барометър България ".

Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР