Българите имат право да гласуват както пожелаят - с машина,

...
Българите имат право да гласуват както пожелаят - с машина,
Коментари Харесай

Красен Кралев: Българите имат право да гласуват както пожелаят - с машина, или на хартия

Българите имат право да гласоподават както пожелаят - с машина, или на хартия. Смятам, че да караме възрастните хора да гласоподават с машини, е дискриминация.

Това разяснява Красен Кралев, депутат от ГЕРБ, някогашен министър на спорта, на брифинг във Варна по тематиката за измененията в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина.

" Така се вкарва софтуерен ценз. Това се вижда ясно и в отлива на гласуващите. В Конституцията написа: " Властта произтича от народа ". Същото изречение участва и в немската Конституция. Логиката на немския Конституционен съд, забранил машините в Германия, е че откакто властта произтича от народа, това значи, че изборите би трябвало да се правят от народа, което значи - от хората. Затова се основават секционни изборни комисии, районни изборни комисии, в които всички партии имат свои представители ", безапелационен е Кралев.

В последните дни се приказва за " коалиция на хартиените бюлетини ". По същата логичност ние можем да кажем, че има " коалиция на мадуровките ", тъй като тези машини се употребяват във Венецуела и в още 2-3 страни от третия свят. Цяла Европа гласоподава на хартия, сподели той.

Според Кралев, уравновесеният метод е гласоподавателят да има опция да избере по какъв метод да гласоподава - с хартия или на машина.

Ние не отстраняваме машините. Просто даваме право на избор на всички български жители. Ако някой не харесва хартията, да си гласоподава на машините! Възстановяваме справедливостта, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР