Българинът затегна кесията и сви харчовете заради шока с коронавируса.

...
Българинът затегна кесията и сви харчовете заради шока с коронавируса.
Коментари Харесай

Свихме се: Никой не купува цяло агне за Гергьовден

Българинът стегна кесията и сви харчовете поради шока с ковид. Дори гергьовденската традиция, която доста именици съблюдават, като поканят родата на чеверме, не се съблюдава в тези дни на изолираност. Това най-добре схванаха животновъдите в Благоевград, които изкараха стоката ни на пазара при изхода на кв. „ Струмско “. Продажбите им бяха нулеви, написа „ Струма “. 4-5 души се бяха осмелили да извадят по няколко агнета и ярета за продажба, а един от тях, пристигнал за първи път след затварянето на пазара през март поради изключителното състояние, даже се осъмни дали пък възбраната за търговия към момента не е в действие, защото до към 11 часа даже не се мяркаха клиенти.

Животновъдка от с. Обел призна, че втора седмица единствено харчи гориво за буса си, тъй като и преди Гергьовден, както и преди Великден търсенето нацяло агне се оказало извънредно едва.

„ След оповестяване на карантината е по този начин, няма хора “, разяснява единият от мъжете, който изясни, че и предната седмица се опитал да търси пазар на стоката си и имал шанс, та продал 2-3 ярета от фермата си. „ Сигурно се тормозят, по тази причина не идват “, изясни неналичието на купувачи индивидът.

„ От сутринта няма никакви клиенти. По-миналата сряда минах, за Великден по- оживено беше, само че през днешния ден жив човек няма. Хората се опасяват, не смеят да излязат и са си прави “, разяснява Невена Петрова. „ Много неприятно се получава към този момент. Какво ще я вършим тая стока, не знам, не знам! “, ядосва се и Искра от Обел и пита риторично: „ Кажи кой ще пристигна, виж, народът се е свил. При тая рецесия доста хора не работят, кой ще тръгне агне да купува?! Откъде толкоз пари?! Може и 100 лева, и 50 лева да е, по какъв начин да ги задели?! Минали години отново пред Великден и Гергьовден 20-30 души продавахме по нещо. А в този момент като не продаваме нищо, кажи с какво да си купим самун?! Сол за животните не мога да купя, а на месец минимум по 50-60 лева давам за каменна морска сол, че животното си я желае, блее жално. Сега и нея не мога да намеря, та съм принудена от готварската да взимам – хем по-скъпа, хем не ги задоволява. Тая пандемия ни описа играта, а и хората се изменихме, не се почитаме, злобеем един към различен “, изясни дамата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР