Българинът си обича олигарсите - ходи по лафките, купува им

...
Българинът си обича олигарсите - ходи по лафките, купува им
Коментари Харесай

Костов се появи отново и изригна: Стигнах до извода, че България си обича...

Българинът си обича олигарсите - върви по лафките, купува им вестниците. Това разяснява в предаването " Годината " на Дарик радио Иван Костов, някогашен министър председател на България, а сега шеф на Центъра за ръководство на опасности.

Даде и образец с отминалите митинги против високите цени на горивата, в които, съгласно него, се упорствало да се понижи акцизът върху горивата. Това, по оценка на Костов, е таман в интерес на олигарсите и от такава мярка би спечелил картелът.

Ние не сме европейско демократично общество, по простата причина, че нямаме господство на правото. На това се дължи голямото възмущение на хората, в случай че го има, проучва Костов. " Напоследък се чудя дали хората недоволстват или обичат този олигархичен режим ", разяснява той. Даде образец с чехите, които реагират на окупацията през 1968 година като вървят пешком, с цел да показват разграничението си от страната. А българите какво вършат - търкат билетчета, с цел да търсят съмнителна облага. По какво да познаем, че българинът е срещу и не обича олигархията - той пазари по лафките, чете вестниците на олигарсите, попита риторично икономистът.

България е нерешителен член на шенгенската зона поради тясната си обязаност с вътрешната олигархия и с непознати ползи, проучва още Костов. Според него неналичието на задоволително доверие у българските управляващи не разрешава да се позволи на страната да действа като част от единната система за отбрана. С България не се обменя сензитивна информация и не може да й се позволи да издава шенгенски визи, уточни Костов на въпрос дали би трябвало да одобри отчасти присъединение в Шенген или да упорства за цялостно. " При тази неустановеност на това какво ще се случи с конфиденциалната информация, е прекалено много да се упорства да влезем в шенгенската зона ", уточни той.

Допълни, че на процедура България не е пълновръстен член на Европейски Съюз доколкото тя продължава да бъде следена като рискова страна, не е допускана до вътрешните кръгове – еврозона, Шнген. Тя е в периферията с незавършени процеси на демократизацията, с институции, които още не могат да се оправят с тежките задания като обезпечаване на върховенството на закона, уточни Костов.

Според него България е в неизживяна политическа рецесия. " България към момента в цикъл на политическа рецесия, а в случай че още веднъж има предварителни избори, тази рецесия ще продължи ", предвижда още някогашният министър председател.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР