Българинът е недисциплиниран по отношение на мерките, които трябва да

...
Българинът е недисциплиниран по отношение на мерките, които трябва да
Коментари Харесай

Експерт: Българинът е недисциплиниран към мерките срещу чумата

Българинът е неизпълнителен във връзка с ограниченията, които би трябвало да се взимат по отношение на африканската чума, счита шефът на Централния научноизследователски ветеринарен институт, проф. Паскал Желязков. " Всеки гледа той да е добре, а не обществото. Така не се води битка с чумата ", разяснява Желязков пред " Блиц ". " Вярно е, че от два месеца се взимат по-сериозни ограничения. Но без значение от документите, които сформира Националната работа, в случай че няма поддръжка от всички институции в страната, не бихме могли да се оправим ", моли той.
По мотив рецензиите към БАБХ специалистът не се съгласи с довода, че организацията сама няма по какъв начин да се оправи със болестта, тъй като не може чиновниците й да влизат по къщите на хората. " Какво може да направи БАБХ?! Институцията може единствено да разпореди на своите инспектори да минават, само че те не могат да влизат в домовете на хората, в случай че не са пратени от полиция или кметството. В тази тенденция службата няма какво да направи. Това заболяване е едно предизвикателство пред обществото и пред страната. Ако всички не са мобилизирани за битката с чумата, няма по какъв начин да стане ", разяснява ветеринарният специалист.
Той напомни, че у нас няма по какъв начин службата да предприеме нещо преди да има специфична заповед на министъра на земеделието. " Ако в отчета на ведомството няма предписание на министъра, ние няма какво да създадем. Нито можем да стопираме коли по пътя, нито можем да влизаме в дворовете на хората ", изясни професорът.
" Така е устроена нашата работа, че преди имаше ветеринарни сектори, в които един ветеринарен доктор отговаряше за няколко села и той знаеше всичко, което се случва там. Сега хората, които се занимават с животни, се грижат повече за персоналния си интерес, в сравнение с за публичния ", безапелационен е Желязков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР