Българин бе осъден в САЩ за опит за нелегален експорт

...
Българин бе осъден в САЩ за опит за нелегален експорт
Коментари Харесай

24 месеца затвор за българин в САЩ, опитал незаконен износ за Русия

Българин бе наказан в Съединени американски щати за опит за незаконен износ за Русия на стока със специфичен режим, заяви американското министерство на правораздаването.

49-годишният Цветан Кънев от София е бил наказан на 24 месеца затвор за нарушение на закона за изключителните интернационалните стопански компетенции. Той се опитал под подправен претекст да изнесе от Съединени американски щати за Русия електронно съоръжение, употребявано в спътници, за което се изисква специфичен лиценз.

Кънев споделил на американския производител, че Българската академия на науките желае да закупи оборудването, само че производителят се е усъмнил и уведомил американските управляващи.

Агенти под прикритие се свързали с Кънев и открили, че крайният адресат на оборудването е съветската военна и галактическа стратегия.

Българинът бил задържан в Германия през януари 2020 година и по-късно екстрадиран в щата Колорадо. През март тази година той се е признал за отговорен за нарушение на американското законодателство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР