Бългapитe нaй-чecтo взeмaт пoтpeбитeлcĸи ĸpeдити зa peмoнт нa дoмa (35%).

...
Бългapитe нaй-чecтo взeмaт пoтpeбитeлcĸи ĸpeдити зa peмoнт нa дoмa (35%).
Коментари Харесай

Потребителски кредит се тегли предимно за ремонт

Бългapитe нaй-чecтo взeмaт пoтpeбитeлcĸи ĸpeдити зa peмoнт нa дoмa (35%). Данните са от национално представително онлайн изследване у нас, направено от Gemius България по поръчка на Пощенска банка. Заедно с ремонта на дома другата най-често посочвана причина, заради която клиентите се обръщат за заем, е сливане на отговорностите, посочена от 34% от интервюираните. Следват покупка на автомобил (24%) и обзавеждане на дома (22%). 11% от потребителите употребяват потребителски заем, с цел да финансират почивката си.



Експертите на Пощенска банка регистрират продължаваща наклонност за растеж в потребителското кредитиране през първата половина на 2019 година В унисон с усъвършенстваните макроикономически индикатори в страната се следи увеличение на междинния размер на новоотпуснатите потребителски заеми от 7,2% и той доближава за 2019 година междинна сума от близо 13 400 лева ̶ при 12 500 лева година по-рано. Сред главните аргументи за това са положителните условия по потребителските заеми, ниската безработица и удобната икономическа вероятност. Средният период за погашение на заема остава 5 години.


Изследването на Гемиус демонстрира, че междинната сума на потребителски заем , която употребяват клиентите за ремонт на дома, е близо 12 800 лева, а за отмора ̶ 3 800 лева Малко по-малка е инвестицията за обзавеждане на дома – близо 9 400 лева



Близо 1/3 от хората, взели участие в изследването (36%), които имат потребителски заем, настояват, че тегленето му основава облекчение. 28% показват, че избират да възнамеряват разноските си по отношение на приходите си, за 13% от интервюираните теглен ето на потребителски заем е нужда, а за 7% от тях – това е част от всекидневието.



Най-често потребителски заем употребяват хора с висше обучение, на възраст сред 40 и 50 години, малко повече дами, в сравнение с мъже, фамилни и със междинен приход от 900 до 2 000 лв. на месец. По-високият финансов профил на кредитоискателите е обвързван и с съществуването на по-високо обучение и заемана служба. Дори и изтеглили заем, потребителите не престават да пътуват, да излизат и да спортуват. Разполагат с бюджет от 400 до 800 лева за свободно време, като пътуват повече от 2 пъти годишно в България и също толкоз в чужбина; посещават ресторант един път на две-три седмици, кино един път на няколко седмици, фитнес един път на две-три седмици и прекарват време с другари на открито няколко пъти седмично.



Експертите на банката регистрират още, че клиентите търсят също по този начин артикули и услуги към потребителските заеми, носещи спомагателна добавена стойност. Затова от Пощенска банка до края на месец август оферират потребителски заеми с нови, по-добри условия. Освен тях клиентите могат да се възползват и от бързо разглеждане на настояването за заем – до 2 работни часа, приемане на средства до 1 работен час, опция за гратис експресно издаване на дебитна карта или обединяване на отговорностите по потребителски заеми и други кредитни артикули в едно. Като част от тактиката си за развиване на новаторски канали за финансиране, банката ще продължи да влага и в центровете за експресно потребителско кредитиране „ Моменто” , в които клиентите могат да аплайват за финансиране в рамките единствено на 40 минути и на комфортни за тях местоположения.

Данните на банката демонстрират още, че 76% от клиентите, които имат потребителски заем, демонстрират интерес към прилагане на кредитна карта за финансиране на разнообразни покупки през летния сезон. С нея могат да се възползват от редица отстъпки и привилегии при пътешестване, запазване на хотел, закупуване на самолетни билети и други Потребителите могат да употребяват 3% отстъпка при резервация и заплащане с кредитна карта от Пощенска банка в Booking.com или да защитят правата си при проблематични полети, с помощта на новаторската услуга на банката и ClaimCompass. Резултатите от разбора демонстрират също, че 75% от клиентите употребяват интернет банкиране и избират да се разплащат бързо, елементарно и комфортно, на всички места, когато пътуват. 97% от потребителите избират да имат по-голяма сигурност със застраховка по стратегия „ Защита на заплащанията “.

Допълнителна информация за потребителските заеми на Пощенска банка можете да намерите на уеб страницата на банката – www.postbank.bg, в профилираните центрове и офисите на банката. За да улесни оптимално клиентите си, банката предлага и услугите – консултация с мобилен банков специалист или кандидатстване по телефон на къс номер *7224.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР