Балерина почина, след като е яла бисквита с фъстъци. Съставката

...
Балерина почина, след като е яла бисквита с фъстъци. Съставката
Коментари Харесай

Бисквита уби 25-годишна балерина

Балерина умря, откакто е яла бисквита с фъстъци. Съставката не е била посочена на етикета, оповестява Sky News.

Младата жена е от Източен Ланкашър, само че нещастието я слолетяло в Съединени американски щати. Орла Баксендейл, на 25 години, получава тежък анафилактичен потрес на 11 януари след алергична реакция към ваниловата бисквитка, закупена от американска верига супермаркети. Баксендейл, която се е преместила в Ню Йорк през 2018 година, с цел да преследва кариера на балерина, е изяла бисквитата по време на събиране в Кънектикът, посочват здравните чиновници на щата. 

Бисквитата е съдържала фъстъци, само че те не са били посочени като съставна част. 

Около 500 опаковки от бисквитите, които са били продадени сред 6 ноември и 31 декември, към този момент са изтеглени от пазара, след предписание на Администрацията по храните и медикаментите (FDA). 

Стю Леонард младши, основен изпълнителен шеф на комерсиалната верига, съобщи във видеоклип, оповестен в сряда, че доставчикът им е трансформирал рецептата. Производителят е премахнал соевите съставки и ги е заменил с фъстъци, без да уведоми основния си отговорник по сигурността.  В изказване на компанията се споделя, че през юли предходната година са уведомили комерсиалната верига, че продуктът съдържа фъстъци. Компанията твърди, че е етикирала правилно съответните артикули.  

" Орла беше единствена по рода си. Тя беше красива, лъчезарна, смела душа, която постоянно вярваше, че ще реализира най-големите си фантазии - и тъкмо това направи. Тя живееше пълноценно ”, споделя фамилията на балерината в изказване, представено от " Телеграф ".  " Никога няма да се съвземем от болката, че ни я лишиха толкоз скоро, в разцвета на силите ѝ. Но също по този начин се гордеем, че я назоваваме наша щерка. Благодарни сме, че имахме привилегията да споделим 25 години с подобен специфичен човек ”, допълват роднините.  

" Непонятно е, че алергиите могат да лишават човешки живот през 2024 година, и желаеме да призовем всички да информирате себе си и хората към вас за анафилаксията, по какъв начин да употребявате “Епи Пен ” (медицинско устройство за инжектиране на измерена доза епинефрин - бел.ред.). Хората би трябвало да се срещнат с ранните предупредителни знаци за тежки алергични реакции ”, считат роднините на жетвата. 

" Бяхме потресени от стотиците известия, които дойдоха от целия свят от хора, които обичаха Орла и в никакъв случай няма да не помнят срещата с нея или това, че са я видели да танцува. Орла имаше хипнотизиращ гений и дръзновен темперамент ”, се споделя още в изказването.  

" Тя ще живее в сърцата на всички ни вечно ", споделя фамилията на жертвата. 
                             

Орла е родена и израснала в Манчестър, Англия. 

Тя се преместила в Ню Йорк през 2018 година, с цел да се причисли към фамилията на американския танцов спектакъл „ Алвин Ейли ”. 

" Ще я помним с радостния ѝ дух и безграничния ѝ гений ”, споделят сътрудници на балерината.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР