Balancer потвърди появата на експлойт през последния уикенд, приблизително една

...
Balancer потвърди появата на експлойт през последния уикенд, приблизително една
Коментари Харесай

Поредният блокчейн протокол претърпя експлойт през уикенда

Balancer удостовери появяването на експлойт през последния уикенд, почти една седмица след разкриването от екипа на сериозна накърнимост, която визира съответни V2 пулове.

Въпреки напъните на екипа да понижи евентуалните опасности, свързани с уязвимостта, и напътствията им към потребителите да предизвикват евакуиране на средства, Balancer съобщи невъзможността си да спре интервенциите на засегнатите пулове преди разгръщането на експлойта.

В неделя екипът на Balancer прегледа обстановката, като съобщи:  

Според информацията, споделена във форума за ръководство на Balancer, се показва, че почти 4% от общия размер на средствата в платформата са останали изложени на евентуален риск по време на предварителното предизвестие, оповестено на 22 август.

Понастоящем точните финансови последствия от експлойта са несигурни. Въпреки това Меир Долев, създател и основен софтуерен шеф на аналитичната компания Cyvers, беше измежду първите, които видяха, че от пуловете на Balancer е била трансферирана сума в размер на $900,000, като е допустимо това деяние да е обвързвано с експлойта.

Интересно е, че на адрес, за който се допуска, че е обвързван с причинителя, е получена сумата от $979,000 под формата на постоянни монети DAI , разпределена в три обособени транзакции.

Към момента екипът на Balancer не е дал отговор на запитванията, търсещи коментар по обстановката.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР