Баку се нареди сред градовете, които искат да са домакини

...
Баку се нареди сред градовете, които искат да са домакини
Коментари Харесай

Баку се нареди сред кандидатите за мача на откриването на Евро 2020

Баку се подреди измежду градовете, които желаят да са домакини в мача, с който ще бъде намерено европейското по футбол през 2020 година Освен столицата на Азербайджан претенденти са още пет града, уточни генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис.

Освен Баку претенденти са Санкт Петербург, Мюнхен, Копенхаген, Глазгоу и Рим.

Първенството ще бъде историческо, защото за пръв път ще се състои в 13 страни. Форматът беше препоръчан по време на ръководството на някогашния президент на УЕФА Мишел Платини с концепцията да бъде маркирана 60-ата годишнина от първото европейско състезание.

" Решението на кой стадион ще бъде обещано началото на Евро 2020 ще бъде взето през първата половина на 2018 година - през февруари или юни, когато ще бъдат двете съвещания на изпълнителния комитет на УЕФА ", сподели Теодоридис в Колката, където се организира съвещание на Съвета на ФИФА.

 Баку се подреди измежду претендентите за мача на откриването на Евро 2020

Дъблин ще бъде хазаин на жребия за квалификациите. Двата полуфинала и финалната среща на Евро 2020 ще са в Лондон. Първенството ще е от 12 юни до 12 юли.

Българският футболен съюз издигна кандидатурата на София да одобри мачове от шампионата. Тя обаче не реализира триумф и в последна сметка за домакини бяха избрани Лондон, Амстердам, Билбао, Букурещ, Будапеща, Баку, Брюксел, Санкт Петербург, Рим, Мюнхен, Дъблин, Копенхаген и Глазгоу.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР