Багажът за родилния дом е спретнат и чака до входната

...
Багажът за родилния дом е спретнат и чака до входната
Коментари Харесай

10 безсмислени неща, които всички бременни правят преди раждането

Багажът за родилния дом е подреден и чака до входната врата, бебешката количка е купена, легълцето – украсено и всички са в очакване на заветния миг, в който детето ще се появи на бял свят. Колкото повече наближава той, толкоз по-странни, ненужни и даже нездравословни дейности правят бременните дами:

1. Четат мнения за болничното заведение

И лекарят е от дълго време прочут, и акушерката е симпатична, и всичко в родилния дом е ясно, само че на дамите въпреки всичко им се желае да научат още нещичко за мястото, в което ще родят и питат по конгреси, и търсят мнения и мнения за болничното заведение. Обаче внезапно се натъкват на нещо ново и извънредно! Няма що, това изобщо не е идеалното четиво, което да ги настрои положително…

2. Обсъждат раждането с приятелки

„ Беше пъкъл! Акушерката беше груба, а лекарят въобще не се появи! Толкова часа се мъчих… “ На страшните мемоари и истории обичат да се любуват освен тези, които са ги претърпели, само че очевидно и тези, на които всичко това им се случва за първи път. Обаче нали приятелите желаят най-хубавото за вас – даже това, да ви приготвят за призрачен сън без потребност.

3. Настройват се за плач и безсънни нощи

Ще се намерят близки, които с „ най-хубави планове “ безусловно ще уведомят бъдещата майка, че не са спали 3 години, когато на бебето са му пониквали зъбчета, поради коликите преди този момент, а след това, тъй като е имало истерични пристъпи – това ви чака! Но ето, че се получава абсурд: сякаш всичко с познатите е било извънредно до такава степен, че с мъжа си не са правили секс, обаче след толкоз премеждия те също са бременни – за втори, за трети път…

4. Слушат непознати препоръки

„ Помоли да ти разширят стола, тъй че главата ти да е обърната на изток! Когато контракциите стартират, би трябвало да пееш! “ Подобни и прочие положителни препоръки са като поток към бременната. Но никой не споделя дали в действителност оказват помощ.

5. Опитват се да провокират раждането

Сигурно и вие сте чували за способи за предизвикателство на раждането, които неведнъж са не просто странни, ами и нямат нищо общо с медицината. Да пиете шампанско, рициново масло или и двете, да изкачите стълбите на 15-етажен блок… Подобни „ препоръки “, с които се „ развличат “ бременните в 41-ата седмица, не престават да шокират гинеколозите. А раждането съвсем постоянно стартира нощем, малко преди плануваното постъпване в болничното заведение.

6. Прекаляват с храната

През цялата бременност не си разрешават прекомерно мазни, сладки и екзотични храни с подправки, обаче внезапно вземат решение, че към този момент няма смисъл да внимават с яденето, а в противен случай – би трябвало да наваксат, тъй като раждането наближава, пък и нали ще кърмят. Резултатът от отрупаната софра в 9-я месец няма по какъв начин да е различен, с изключение на киселини, запек и тахикардия.

7. Отдават се на генерално разчистване на жилището

Да се надишат с химикали, до момента в който се пробват да изтребят всички вероятни микроби, виреещи в банята, да изтъркат и измият щорите, прозорците, да изперат пердетата – неща, които се вършат единствено няколко пъти годишно и могат да изчакат и по-спокойни времена, са във фокуса на бъдещата майка. Откъде тази сила? Но жертвата, мислят си те, е оправдана, тъй като новороденото ще влезе в идеално чист дом. Нелепо е да се хвърляте в къщна работа, дами, живейте го тоя живот по-спокойно, доколкото може!

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР