Бъдещото цифрово евро никога няма да бъде програмируема валута, ограничена

...
Бъдещото цифрово евро никога няма да бъде програмируема валута, ограничена
Коментари Харесай

Без ограничения какво ще плащате с дигиталното евро

Бъдещото цифрово евро в никакъв случай няма да бъде " програмируема валута ", лимитирана в използването си, съобщи през днешния ден почитан представител на Европейската централна банка (ЕЦБ), представен от Франс прес. Финансовата институция работи старателно върху този план, който желае да направи наличен за по-голям брой хора.
 
" Нека бъдем пределно ясни: цифровото евро в никакъв случай няма да бъде валута, която се програмира ", акцентира Фабио Панета, член на Изпълнителния съвет на ЕЦБ пред Комисията по стопански и парични въпроси на Европейския парламент.
 
Това значи, че ЕЦБ няма да може да постанова ограничавания за метода, по който това цифрово евро може да се харчи, що се отнася до естеството на покупките, мястото или момента, когато са направени. 
 
" В противоположен случай това би било равнозначно на издаване на облигации, а централните банки емитират пари, а не облигации ", акцентира той.
 
Управителният съвет на ЕЦБ ще реши през есента дали да премине или не към пилотната фаза на реализирането на цифровото евро, което се преглежда като отговор на възходящата дематериализация на заплащанията и необятното разпространяване на криптовалути или цифрови версии на други валути. Това се отнася най-много за Китай с плана му за " дигитален юан ".

Как ще се заплаща с цифрово евро

Евентуалното решение на ЕЦБ да емитира или не цифрово евро ще бъде взето на по-късен стадий, откакто Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз одобряват законовата рамка.
 
ЕЦБ желае цифровото евро да е приобщаващо, ето за какво тя работи върху " ново цифрово приложение ", което да е елементарно за приложимост за осъществени заплащания посредством банкови медиатори, изяснява Фабио Панета.
 
 istock istock
Въпреки че методите за заплащания в Европа могат към момента да се разграничават, с това приложение, „ където и да пътувате в еврозоната, цифровото евро постоянно ще бъде разпознато и ще можете да плащате с него ", добави той.
 
Първите версии на приложението ще оферират " безконтактни заплащания и няма да се изисква Кю Ар код, съгласно Фабио Панета. Приложенията могат да бъдат употребявани на смарт телефони, платежни карти, интелигентни часовници и други устройства.

 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР