Бъдещето на Пловдивския Панаир е от основно значение за българската

...
Бъдещето на Пловдивския Панаир е от основно значение за българската
Коментари Харесай

Министър Богданов представи визия за развитието на Панаира

Бъдещето на Пловдивския Панаир е от главно значение за българската страна и промишленост, като всички, които имат градивни оферти за него, би трябвало да се включат в този разговор. Държавата ще взе участие ефективно в този разговор дружно с всички, които имат връзка с него, би трябвало да се построи добра тактика, която да притегли интернационалните изложители, като се обърне внимание на високотехнологичния сегмент. Това заяви министър Богдан Богданов, който показа визията на министерството на сесия на Общинския съвет в Пловдив.

Според министър Богданов с визията се цели Пловдивският панаир да разшири интернационалното си наличие посредством създаване на интернационалните партньорства. Част от заложените в документа ограничения са свързани с привличане на международни стопански конгреси, на основни промишлености като кръговата стопанска система и възобновимите енергийни източници, образуване на годишни конференции за технологии, създаване на изложбен музей, онлайн събития и платформи, образуване на фестивали. По думите на министъра единствено през последните 15-20 години Пловдив и района са привлекли над 3 милиарда лв. вложения. Министър Богданов уточни, че тези компании би трябвало да имат своя подиум, като Панаира, на който да построяват основни партньорства.

„ Темата през днешния ден не е собствеността на Пловдивския панаир, тя се взема решение на друго място – в съда. Трябва да създадем по този начин, че с общи старания той да просъществува и да стане привлекателен център за промишлеността, без значение дали е под формата на публично-частно партньорство, дали е напълно държавен, по-големият въпрос е да се направи по този начин, че да се върне образа му и той още веднъж да е врата за българската промишленост и индустрия “, уточни той.

„ За нас е значимо Пловдивският панаир да работи и до момента в който нямаме разговор сред другите акционери, това няма по какъв начин да се случи “, сподели министърът. Той беше безапелационен, че ще разяснява с безусловно всички бъдещето на Пловдивския панаир, с всеки който има хрумвания и е податлив да ги показа, само че министерството няма да се откаже да пази интереса на страната. „ Делата, които се водят са с доста явен фокус, акциите които са предоставени на община Варна да бъдат върнати на страната, да не бъдат апортирани. За нас двата процеса ще вървят редом. “, разгласи министър Богданов.

По думите му Министерството на стопанската система през годините е било наблюдаващ и в този момент страната би трябвало да влезе в ролята си, тъй като развиването на подобен актив е обвързвано с основни цели на страната.

Богданов акцентира, че сдружението се ръководи неефективно и даде образец с панаира в Солун. „ Той е два пъти по-малко по повърхност от пловдивския, само че през предходната година е привлякъл над 1500 изложители и над 210 000 гости. В същото време на Есенния механически панаир в Пловдив, който е най-мащабното ревю, е имало 200 изложители и 15 000 гости “, уточни Богданов.

Министърът съобщи още, че при първа опция ще инициира полемика и с Община Варна. „ Настояваме акциите да бъдат върнати, каквото решение има Общинският съвет, само че не е извършил. “, сподели Богданов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР