Бъдещето на младия австралийски пилот Оскар Пиастри бе тема №1

...
Бъдещето на младия австралийски пилот Оскар Пиастри бе тема №1
Коментари Харесай

Пиастри не съжалява, че избра Макларън пред Алпин

Бъдещето на младия австралийски водач Оскар Пиастри бе тематика №1 в света на Формула 1 по време на лятната пауза през сезон 2022.

Първоначално австралиецът бе разгласен като водач на Алпин, където да заеме мястото на миналия в Астън Мартин Фернандо Алонсо. Само няколко часа по-късно обаче самият Пиастри излезе със мнение, че не е подписвал контракт с екипа от Енстоун.

В следствие се появиха спекулации, че австралиецът е подписал с Макларън, което се оказа и истината. От Алпин оспориха контракта на Пиастри с отбора от Уокинг, само че Бюрото по договорите във Формула 1 отсъди в интерес на Макларън и Пиастри.

В първия старт за сезон 2023 представянето на Макларън не бе по никакъв начин добра, като Пиастри отпадна след 13 обиколки с щета в кормилната рейка, а неговият съотборник Ландо Норис приключи на последното място след голям брой прекъсвания в бокса за зареждане на неговата хидравлична система. В същото време Алпин сподели доста по-добра скорост в Бахрейн, където френският отбор си потегли с две точки, с помощта на деветото място на Пиер Гасли, който в последна сметка бе притеглен след сагата с Пиастри.

Тази разлика в орисите на двата отбора породи подозрения, че Пиастри може и да съжалява за своя избор да се насочи към Макларън, вместо да остане в Алпин. Самият австралиецът обаче изясни пред медиите преди старта на уикенда за Гран При на Саудитска Арабия, че сходни мисли не минават през главата му.

„ За мен в никакъв случай нямаше подозрения, че желая да дойда в Макларън, не беше въпрос на избора сред два отбора. Страстта и инфраструктурата, с които разполага Макларън бяха голям фактор в моя избор. Така че аз не виждам нещата като вас. Разбира се в този момент фокусът ми е върху това да оказа помощ на тима да се придвижи напред “, сподели Пиастри.

„ Със сигурност сега не сме там, където желаеме да сме. Ние си признаваме това. Ние имаме проект за развиване, с който да се върнем там, където би трябвало да сме, а точно директно зад тимовете от челото.

„ Ще е мъчно да влезем в топ 3. Ще забележим какъв брой ще напреднем с подобренията, които чакаме в Баку. Естествено това ще бъде единствено първата от доста стъпки напред “, изясни още австралиецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР