"Бъдещето на младите хора, тяхното развитие и успешна реализация в

...
"Бъдещето на младите хора, тяхното развитие и успешна реализация в
Коментари Харесай

Младежи ГЕРБ с декларация относно Европейската младежка конференция в град София

"Бъдещето на младежите, тяхното развиване и сполучлива реализация в подтекста на модерните провокации е главен приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ", обявиха в декларация от МГЕРБ.

"Отчитайки възходящото въздействие на глобализационните процеси и разгръщането на от ден на ден благоприятни условия, с помощта на навлизането на високите технологии във всекидневния живот на младежа, България предприе акция на изчерпателен разбор на потребностите на младите и консолидираното им в политическия и публичен дневен ред на Европа.

Организираната от Министерство на младежта и спорта и неправителствения юношески бранш Европейска младежка конференция, заложена като част от програмата на Българското председателство, е недвусмислено доказателство за сериозността, която държавното управление отдава на тематиката и желанието му младежкото развиване да бъде неизменима част от работата на европейските институции.

Конференцията имаше за цел да даде платформа за разговор сред младежите от 40 страни в Европейски Съюз, включително представители от страните от Западните Балкани и Източното партньорство и представители на управителни позиции, както oт българското държавно управление, по този начин и от Европейската комисия и Организация на обединените нации. По време на събитието за първи път бе дадена опция на участниците в платформата сами да споделят своята визия, изготвяйки първите Eвропейски юношески цели, които да бъдат заложени като директна рекомендация за новата Европейска тактика за младежта. По този метод държавното управление на страната ни трансформира младежката тема от такава на думи в такава на действителни поредни и целенасочени дейности.

Младежи ГЕРБ приветстваме уредниците на форума за демонстрираната воля по повод слагането на по този начин значимия за бъдещето на Стария континент въпрос за просперитета и действителното поощряване на интензивност, заинтригуваност и съпричастност на младите с процесите, които са определящи за сполучливата реализация в модерния цивилизационен подтекст на нашето време.

Считаме, че Европейската младежка конференция, хазаин на която бе грaд София, е ослепителен образец за работата на българското държавно управление в областта на младежкото включване и развиване. Toва се потвърди от високото равнище на наличие от страна на показаните представители - министър-председателят на България Бойко Борисов, еврокомисарят по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, както и специфичният делегат на Организация на обединените нации по младежките въпроси Джаятма Уикнамараняке.

Ние, младежите от най-голямата национална младежка политическа организация заявяваме, че в полза на отбраната на световните и районни цели свързани с провеждането на сполучливи политики в полза на младежите на Европа и България, изрично заставаме против всевъзможен жанр спекулации и провокации, целящи да уронят престижа както на страната ни, по този начин и на европейските институции. С които партнираме сполучливо във всеки един развой, обвързван с осъществяването на нашите цели и задължения като лоялни членове на Европейски Съюз. Смятаме, че това би бил опит да се омаловажи труда на България и устрема на страната да издига младежката тематика на висотата, която нейната значителност заслужава ", се написа още в декларацията на МГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР