Б осът на сицилианската мафия Джовани Бруска, чиито ужасяващи престъпления

...
Б осът на сицилианската мафия Джовани Бруска, чиито ужасяващи престъпления
Коментари Харесай

Той признава за над 100 убийства, вече е на свобода

Б осът на сицилианската мафия Джовани Бруска, чиито ужасяващи закононарушения включват разтварянето на тялото на дете в киселина, бе освободен от затворa, оповестява.

Наричан „ палач на хора”, Бруска признава за ролята си в над 100 убийства, в това число това на висшия италиански прокурор Джовани Фалконе.

Освобождаването му след 25 години в пандиза възмути родственици на жертвите му. Сега той ще изтърпява условна присъда на независимост за четири години.

Бруска, който е на 64 години, е основна фигура в Сицилианската мафия Коза Ностра.

През 1992 година той взриви бомбата, която умъртви водещия италиански проверяващ антимафиот, Джовани Фалконе. Съпругата на Фалконе и трима бодигардове също починаха в детонацията на половин звук взривни субстанции под пътя край Палермо.

Атаката, последвана два месеца по-късно от убийството на сътрудника на Фалконе, Паоло Борселино, раздруса Италия и докара до нови строги антимафиотски закони.

Едно от най-зловещите убийства, осъществени от Бруска, е това на Джузепе Ди Матео, 11-годишния наследник на различен мафиот.

Момчето е отвлечено и измъчвано, преди да бъде удушено, а тялото е разтворено в киселина, с цел да не може фамилията му да го погребе.

След ареста му през 1996 година Бруска става държавен очевидец, с цел да понижи присъдата си.

Освобождаването на мафиота провокира мощна отрицателна социална реакция.

„ След 25 години затвор мафиотският необут Джовани Бруска е свободен човек. Това не е „ справедливостта”, която италианците заслужават”, разяснява Матео Салвини, водач на дясната партия „ Лига”.

„ Това е удар в корема, който ви оставя без дъх”, счита пък Енрико Лета, водач на лявоцентристката Демократическа партия.

Giovanni Brusca, who assassinated Italy's most famous prosecutor and dissolved a boy's body in acid, was released after serving 25 years in jail
— RTÉ News (@rtenews) Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Съобщение на таблото в детска градина: " Уважаеми родители! Не вярвайте на всичко, което споделя вашето дете за детската градина! В подмяна ние ви обещаваме да… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниГраничният комитет разгласи, че това е мярка против пандемията от коронавирусаСоциалната отговорност на А1 като част от водещите компанииСъдът приема за потвърдено, че представителните функционалности на Борислав Михайлов като президент на БФС са възстановениСлужебният министър председател с коментар пред публицисти във ВрацаТой е дословното олицетворение на основаването на КитайДългоочакваното разхлабване на ограниченията в страната е водеща тематика в турския печатДлъжността е нова и е част от предложенията на комисията за европейска тактика младежта до 2027 годинаПедагогическият съвет във всяко учебно заведение ще взема решение кой да се възползва " Много българи, живеещи и работещи в Европа, се връщат в България, с цел да се имунизират, тъй като там, където са, не могат да доближат до ваксина ", разяснява КунчевОсемнадесет години затвор за жестокото ликвидиране на жена в с. Три кладенциСтраната ни към този момент е една от 13-те държави-членки, които започват със зелените документи от 1 юни 2021Заразеният мъж е признат в болница с тресчица и други симптомиКак разяснява началото на работата на Европейската прокуратура ръководителят ѝСвинете са били изхвърлени в река Янтра на същото място в разнообразни дниОбособените места ще би трябвало да имат обезпечени транспортен достъп, защита, портативни химически тоалетни и сметоизвозваневодачът е без нараняванияОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР