Азербайджан е започнал локални антитерористични дейности в Нагорни Карабах, съобщи

...
Азербайджан е започнал локални антитерористични дейности в Нагорни Карабах, съобщи
Коментари Харесай

Антитерористична операция: Азербайджан атакува Нагорни Карабах

Азербайджан е почнал " местни антитерористични действия " в Нагорни Карабах, заяви Министерството на защитата на страната, представено от Ройтерс.

По думите на ведомството задачата на дейностите е да бъдат " потушени широкообхватните провокации " и да бъдат изтласкани от района арменски войски.

" В рамките на подхванатите ограничения позиции на арменските въоръжени сили са обезвредени благодарение на високоточно оръжие по фронтовата линия и в дълбочина “, се споделя в изказване на министерството. Русия и Турция са били осведомени от Азербайджан за подхванатите дейности.

По-рано във вторник Азербайджан съобщи, че шестима негови жители са били убити от мини в два обособени случая в Нагорни Карабах и упрекна " незаконни арменски въоръжени групи ", че са заложили смъртоносните мини.

Нагорни Карабах, който е интернационално приет за част от територията на Азербайджан, е обитаем най-вече с етнически арменци и се откъсна от контрола на Баку при започване на 90-те години на предишния век след война. Азербайджан си върна контрола над обилни територии в района по време на война през 2020 година

Баку сподели, че четирима чиновници на неговото Министерство на вътрешните работи са починали, откакто техният камион попаднал на мина покрай строящ се тунел. Друга мина умъртвила двама цивилни, също в камион, добави азербайджанската страна.

Нямаше неотложен коментар на информацията от страна на управляващите на етническите арменци в Нагорни Карабах. Армения през вчерашния ден сподели, че обвиняванията, че нейните въоръжени сили са заложили мините на азербайджанска територия са подправени.

Инцидентите с мините се случиха ден след като по два маршрута в Нагорни Карабах по едно и също време бяха доставени извънредно нужни храни и медикаменти - стъпка, която изглеждаше, че може да помогне за облекчение на възходящото напрежение сред Азербайджан и Армения.

Въпреки това връзките сред двете страни остават мощно обтегнати.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР