Аз съм от хората, които твърдо вярват, че властите трябва

...
Аз съм от хората, които твърдо вярват, че властите трябва
Коментари Харесай

Илияна Йотова за ВСС и Гешев: Всеки трябва да си носи отговорност за решенията

" Аз съм от хората, които твърдо имат вяра, че управляващите би трябвало да бъдат разделени и че всеки би трябвало да си носи отговорността за решенията си. "

Това каза вицепрезидентката Илияна Йотова на въпрос за протичащото се във Висш съдебен съвет. Тя добави, че няма да разяснява процедурата по предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев, както и дали има политически напън или напън от прокуратурата към политиците.

По повод думите на премиера Николай Денков, който преди дни дефинира като бойкот освобождението на заместник-министрите малко след избирането на постоянното държавно управление, Йотова сподели:

" Аз желая единствено да му напомня времената от 2017 година, когато той за първи път стана длъжностен министър на президента Радев, за какъв брой време той самият смени своите заместници ".

" Нужна е доста сериозна и дълбока промяна, въпреки че тази дума към този момент не би трябвало да я използваме, тъй като от дълго време се изпразни от наличие. "

Това отговори Йотова на въпрос за ниския среден резултат на наложителната матура по български език. Реформа, която би трябвало да се отнася освен към наличието на учебниците, само че и за подготовката на самите учители, работата с родителите, която сме изоставили тотално и претекст за това децата да знаят добре и да пишат и четат на български език, сподели още тя. 

Нека погледнем по какъв начин наподобяват учебниците на децата, добави Йотова.

„ Като че ли родителите започнахме да толерираме повече това, което те срещат в интернет пространството с един много преиначен език и повече терминология, която даже не е нужна в една избрана възраст, в сравнение с да ги учим на а,б,в ", добави Йотова.

Вицепрезидентката взе участие във конгрес за битката на гражданското общество против дезинформацията, която тя дефинира като едно от най-големите провокации пред демокрацията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР