„Аз по-скоро виждам необходимостта коалиционните партньори да излязат с единно

...
„Аз по-скоро виждам необходимостта коалиционните партньори да излязат с единно
Коментари Харесай

Каримански: Нужно е единно решение на коалицията за управител на БНБ


„ Аз по-скоро виждам нуждата съдружните сътрудници да излязат с единно решение за шефа на Българска народна банка “.

Така ръководителят на парламентарната бюджетна комисия Любомир Каримански (ИТН) отговори на въпроса в изявление за предаването „ Тази неделя “ дали ще бъде препоръчан за шеф на Народната банка.

Преди него зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев разгласи, че по негова информация „ Продължаваме промяната “ ще предложат професор от Сингапур, който се споделя Илиян Михов.

„ Аз не съм сега в Народното събрание или пък в ръководещата коалиция, с цел да гони някакви постове. Аз желая да реализираме някакви резултати, от които да се възползват хората в страната. Сега си прави работата като ръководител на комисията по бюджет и финанси “, добави Каримански.

Той разяснява и плана на държавен бюджет за 2022 година, за който следва решаващото разискване и приемане на второ четене в Народното събрание.

Кариамнски разгласи, че следва среща с бизнеса, на която ще се разиска дали да се усили оптималният застрахователен предел от 3000 на 3400 лева, както планува планът на бюджета.

Между първо и второ четене най-вероятно ще бъдат увеличени средствата за обучение и просвета, сподели още ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание.

Гледайте цялото изявление във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР