Аз не знам как може да се говори за напредък.

...
Аз не знам как може да се говори за напредък.
Коментари Харесай

Журналистът Искра Ангелова за професионалното развитие и семейството

" Аз не знам по какъв начин може да се приказва за прогрес. България е най-бедната, най-болната, най-необразованата, най-корумпираната страна в Европейския съюз , най-нещастната ", сподели за БНР Искра Ангелова, публицист, актриса и лингвист.

В продължение на 14 години тя водеше предаването " Нощтни птици " в Българската национална телевизия. В екипа на предаването беше и музикантът Михаил Шишков. Той дефинира Искра Ангелова с три думи - гений, идеализъм и праволинейност.

" Искра е доста предан човек, другар, сътрудник, сътрудник, постоянно е заемала позиции - житейски, обществени креативен и постоянно ги е отстоявала без компромис ".

Шишков сподели, че Искра Ангелова харесва джаз, качествена поп музика, а също музиката от края на 60-те и 70-те години на предишния век.

В предаването " Нощен небосвод " театралният режисьор проф. Пламен Марков, който е и учител в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “, разяснява, че Искра Ангелова има ясни критерии за морал, за идея.

" Много е амбициозна. При нея това минава през филтъра на смисъла, на морала, на идеята и това я отличава от други ученици, които са по-борбени и са подготвени със зъби и лакти да не престават напред . Никога по-късно не съм се разочаровал от Искра. Това е нещо, което тя резервира и запази и до момента ".

Искра Ангелова е приключила Българска лингвистика в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и актьорско майсторство за трагичен спектакъл в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ в класа на проф. Димитрина Гюрова и Пламен Марков. През 1993 година следва един учебен срок и в италианската театрална академия „ Silvio D’Amico “ в Рим. Искра е приключила магистратурата си по телевизионна и радио публицистика в Университета „ Емерсън “ в Бостън, Съединени американски щати.
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР