Аз не видях полицаи да бият мирно протестиращи граждани, а

...
Аз не видях полицаи да бият мирно протестиращи граждани, а
Коментари Харесай

Младен Маринов не видял бити граждани, а бити полицаи на протестите 2020

" Аз не видях служители на реда да бият спокойно протестиращи жители, а видях бити служители на реда. "

Това съобщи някогашният министър на вътрешните работи Младен Маринов от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за основаване на краткотрайна комисия за миналогодишните летни митинги.

Винаги полицията е употребена за политически цели от тези, които посредством нея желаят да влязат в Народното събрание, посочи Маринов, очевидно с имитация във връзка с вносителя на предлагането - юрист Хаджигенов, част от Отровното трио и митингите през предходната година.

Младен Маринов се съгласи комисията да направи инспекциите си, само че изиска тя да работи и да бъдат осъществени инспекции и за това за какво са викани представители на ГЕРБ по време на предизборната акция. Служебното държавно управление ни връща в тъмните времена, тъй като били викани членове на ГЕРБ по анонимни сигнали, сподели Маринов.

Маринов се опита да иронизира Николай Хаджигенов, заявявайки, че вижда у него сериозен прогрес в реториката. Вие като добър юрист не би следвало да издавате присъди от тази естрада, да казвате резултати или да вършиме внушения, сподели Маринов. Депутатът прави, съгласно Маринов тъкмо това - внушения, които не са потвърдени още.

Младен Маринов като министър, само че и като жител непрекъснато гледал по предавания по какъв начин не спокойно протестиращи жители са нападали полицейски чиновници, удряли са, хвърляли са яйца, домати, павета, палили са плява.

" Служебното държавно управление апелирам да извърши инспекции и да не споделяме кой е отговорен преди да бъде направена инспекцията, прикани Маринов, след което последваха бурни освирквания.

Бъдете справедливи, ние също поддържаме такава инспекция, прикани Маринов депутатите. Един служител на реда, когато употребява помощни средства при съответните условия, посочи някогашният министър.

Той прикани да бъде непокътнато достолепието на полицията.

Адвокат Николай Хаджигенов отбрани претекстовете си за настояването да бъде основана краткотрайната комисия. Комисията ще извърши всички дейности, които не е направила прокуратурата под " бодрото управление на Иван Гешев ", някогашният министър на вътрешните работи и ще бъдат събрани доказателства, с които да бъдат разкрити закононарушенията, обоснова се той.

Ние изискуем на българските жители това, което не е реваншизъм. Така би трябвало да наподобява правораздаването в една естествена страна, уточни Хаджигенов. Вторият въпрос, който би трябвало да прегледа комисията е за противозаконните подслушвания. Темата с подслушванията ни връща в едни от най-мрачните и мракобесни комунистически и фашистки времена, регистрира той.

Хаджигенов прикани никой да не се надсмива на тематиката. Нека не трансформираме полемиката в презрян долнокачествен цирк, настоя той, защото това се е случило на нашите деца.

Маноил Манев също отбрани някогашния министър на ГЕРБ, като подсети, че " едни хора изпълняващи служебните си отговорности били подложени на опит за ликвидиране ".

По думите му същите те български жители, които изпълнявали служебните си отговорности, имало опити да бъдат запалени. Нека да изясним дали е имало опити за палеж или не, прикани Манев. Той настоя още да се добави противозаконното подслушване в текста на краткотрайната комисия, с цел да се види дали служебният министър на вътрешните работи не е употребява СРС-та. Надявам се с разсъдък и без театрална страсти да преминем към гласоподаване, пожела си Маноил Манев.

В дебата се включи и наследника на Младен Маринов - Христо Терзийски, който прочувствено изиска да се оставят тези хора (полицаите) да се приберат умерено у дома и да прегърнат децата си.

ПГ на " Демократична България " поддържа основаването на такава краткотрайна комисия. Борислав Сандов се аргументира от трибуната на Народното събрание, че по време на миналогодишните летни митинги службите употребявали сълзотворен газ против него и принуждение против протестиращите хора. Той няма подозрение, че това не били единствено дейности на чиновници на Министерство на вътрешните работи, а дейности подбудени от заповедите на политически ръководители.

От Българска социалистическа партия също ще поддържат плана за решение по този начин, както е показан. Важно е да знаят хората дали в сигурността на държавните институции по време на митингите са взели участие частни охранители, настоя аленият народен представител Иван Ченчев.

Лидерът на " Изправи се. БГ. Ние идваме " Мая Манолова съобщи, че обединението разполага с доказателства за нелегално подслушване на цивилен деятели, на публицисти и на опозиционни политици през последната 1 година. Най-циничното и най-възмутителното е, че по-голямата част от използването на СРС-тата е правено по досъдебни производства за държавен прелом и бунт, регистрира Манолова.

Тя се оплака пред депутатите, че целият офис на гражданската платформа " Изправи се. БГ " е била подслушван. Има доста случаи на полицейско принуждение, което не е разследвано и е заметено, уточни Манолова. Ако би трябвало ще обърнем с хастара на открито службите, само че не би трябвало да се злоупотребява с правата на хората по време на митингите, настоя тя.

Мария Капон отсече, че над 100 индивида минали през сълзотворния газ на полицията. " Искаме да знаем какво беше и кой даде тази заповед. Никога повече като майка не желая да виждам някой да рита децата ни по бъбреците и дробовете. Искам да знам кои бяха те, желая да видя видеокадрите и къде са в този момент тези хора ", настоя Капон.

Депутатът от " ИТН " Тошко Йорданов съобщи, че мутренно-милиционерщината, наложена в Министерство на вътрешните работи от ГЕРБ освен би трябвало да бъде отстранена, а отговорните за това би трябвало да си получат заслуженото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР