Аз не искам да обобщавам Ще се справи Европа с

...
Аз не искам да обобщавам Ще се справи Европа с
Коментари Харесай

Доц. Кунчев:Ако 70% от хората се ваксинират пандемията ще приключи, иначе ще страдаме

Аз не желая да синтезирам " Ще се оправи Европа с пандемията. Някои страни ще се оправят. Ако не си сложим имунизациите - ще страдаме - да ". Това съобщи доцент Ангел Кунчев пред Българска национална телевизия.

" Вижте, ние би трябвало да получим позволение и увещание, че една ваксина е ефикасна и безвредна. " Така отговори той на въпроса за какво не можем да си сложим съветска ваксина в случай, че сякаш имаме право на избор. " Ако желаете съветска ваксина , би трябвало да отидете да си я извършите в Русия. ", обясни Кунчев. " Не е ясно за какъв интервал от време ще бъде ефикасна ваксина та - допускаме към 6 месеца. ", счита медикът. " Всички лекари ще бъдат подготвени по какъв начин тъкмо да слагат имунизациите. Ще получат обстойни пояснения, както и картинки, с цел да няма обърквания. ", коментира доцент Кунчев.

" Аз бих се ваксинирал с 1-вата ваксина , само че когато ми пристигна редът. Много деликатно следим по какъв начин протича ваксина цията във Англия. ", споделя той. Според него е обикновено по празниците да се вдигне заболеваемостта, само че се надява ситуацията бързо да се овладее.   Ваксините потеглят на 24.12 от Белгия, може би ще посрещнем още на Коледа ваксина та у нас. Документи на имунизираните ще се издават, това ще е вид уверение. Това съобщи основният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Българска национална телевизия.

Кунчев изясни, че камионът с ваксини се посреща на българската граница и се ескортира, всичко е доста строго и по избран ред. Ние стартираме с ваксина циите на 27.12.20г., като бройките хора са към 5000, а имунизациите които ще получим са 10 000, изясни още Кунчев. Той акцентира, че би се ваксинирал с първата ваксина , за която има право. Ще има доставка на още 70 000 ваксини през януари, за февруари броя се усилва, за март също. Предизвикателство е да се стигне до домовете за остарели хора и такива със болести, само че това ще се случи, всички, които желаят ще бъдат имунизирани, увери още Кунчев. Ще се обезпечат и още хладилници за температура за -20 градуса, за идната ваксина , която би трябвало да се съхранява на такава температура.

Възможно е ваксина ционната стратегия да се провали, заради броя на не искащите да се имунизират. Дано хората да са наясно какъв брой е съществено това заболяване. Ако 70% от хората се имунизират пандемията ще завърши.   Новият вариант на ковид а е реалност във Англия, тази смяна на вируса я следим, разновидности има доста, само че тази е изменила шипчетата на вируса и е по-заразна,  тя дава отговор за имунитета, обясни още доц.Кунчев. Мерките са мъчителни, само че са нужни и се вижда, че работят.

" Има хора, които не желаят да се тестват с PCR макар признаците, не се записват, в случай че са вкъщи, добре, само че надали е по този начин “, сподели още доцент Кунчев. Когато се приравнят тестванията антигенните с PCR, ще има внезапно нарастване на болните и това е обикновено, изясни още Кунчев. Дано по празниците да бъдем рационални, и в случай че успеем с мерките  и ваксина циите доникъде на годината ще можем да живеем обикновено, увери още доц.Кунчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР