Аз казах, че глупости няма да коментирам. Ако г-н Пеевски,

...
Аз казах, че глупости няма да коментирам. Ако г-н Пеевски,
Коментари Харесай

Денков за критиките от Пеевски: Глупости няма да коментирам

" Аз споделих, че нелепости няма да разясня. Ако господин Пеевски, като водач на партия каже нещо, което е свястно, има нещо, което е обвързвано с вярното ръководство в страната, ще го разясняваме, несъмнено ", съобщи министър-председател акад. Николай Денков във връзка вчерашните рецензии от ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски към него.

Премиерът също разяснява и неприемливият методът, по който се взимат решения за назначения на основни постове в страната, като конкретизира вчерашния избор на оферти от ГЕРБ-СДС Момчил Мавров за подуправител на Здравната каса.

,,ПП-ДБ са срещу тази кандидатура поради отчет на ДАНС, в който се показват подозрения за лобизъм за частни лечебни заведения. Призовавам ГЕРБ да отдръпна Мавров, според договореностите с партията на Бойко Борисов. Хората, които се назначават, би трябвало да са допустими и за двете страни. В случая има нарушаване на тези договеронсти``, съобщи Денков.

" Вчера доста ясно се видя, че има заплаха да тръгнем в неверната посока и, тук сме безусловно единомислещи, през вчерашния ден говорихме с ръководителя на ПГ на Политическа партия - Демократична България, че ние би трябвало да се върнем назад в вярната посока. Ако това не стане, това държавно управление няма смисъл ", добави той.

Министър-председателят чака ГЕРБ да седнат на масата за договаряния и да бъде квалифициран документ, в който да се разпише механизъм за взимане на решения. Премиерът упрекна ГЕРБ, че от две седмици бавят подготовката на разпоредбите за избор на членове на Аникорупционната комисия, което е основно за битката с корупцията.
" Преди два дни имаше позвъняване от Европейска комисия, която изиска среща, с цел да попита за какво се бавят тези правила. Така, че дано да го кажа ясно - или ГЕРБ ще се върне назад по пътя, по който тръгнахме - с подготовката на законите, които би трябвало да се одобряват, с осъществяването на управническата стратегия, или ние през последните две седмици сме се отклонили в неверна посока ", сподели още Денков. Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР