Аз и колегите ми от ДПС подкрепихме декларацията на ЕП,

...
Аз и колегите ми от ДПС подкрепихме декларацията на ЕП,
Коментари Харесай

Евродепутатът Илхан Кючюк: Няма време и воля за разделяне на България и Румъния за Шенген

Аз и сътрудниците ми от Движение за права и свободи подкрепихме декларацията на Екологичен потенциал, обявяваща Русия за страна спонсор на тероризма, тъй като считаме, че Русия не реализира нищо от декларираните цели. Идеята за денацификация, че някой заплашва националната им сигурност. Видя се във времето, че всички тези причини са несъстоятелни.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria евродепутатът от „ Обнови Европа “/ДПС Илхан Кючюк.

Когато заявяваш едни планове, а те не са относими към протичащото се, бомбандират се всяка вечер свободни жители, 80% от Киев са без ток и вода, това не води на нищо друго, с изключение на на тероризъм.

 
Едно е ясно, Европейски Съюз ще бъде взаимен с жителите на Украйна и ще отбрани до последна степен своите полезности. България беше изрично разколебана още през цялото време заради характера на обединението. Виждам, че има придвижване, което е положително, в посока на това да се утвърди българската позиция, с цел да може да бъде ясна както за българските жители, по този начин и за интернационалните сътрудници.
България би трябвало да бъде част от Шенген, тъй като извършва своите задължения. На първо място има механизъм, който е повсеместен и се отнася до върховенството на правото. Тоест връзката на участието на България в Шенген с механизма за съдействие и инспекция, не би трябвало да бъде директна. Второто нещо, което тормози една част от страните членки е, че България не охранява добре европейската граница с Турция. Това е доста сложна граница и изобщо не е относима към други страни. България дава отговор на всички упования и покрива всички критерии.

 
От тук нататък идва политическият миг. Екологичен потенциал се е изказвал неведнъж, Европейска комисия поддържа тезата, потвърди се, че всички условия България да бъде част от Шенген са налице. Има обаче несвършена работа в Съвета. Има едно пропукване, което стартира от Нидерландия, продължава през Швеция и към този момент имаме спорни сигнали от Австрия. Всички европейски партии са забъркани в това.
Нека да си напомним по какъв начин го правехме ние когато влизахме в Европейски Съюз. Нашите държавни ръководители пътуваха в обособените европейски столици, разговаряха и с ръководещи, и с съпротива, даваха конференции, обществени позиции с причините на България. В последна сметка тези страни би трябвало да бъдат уверени, тъй като и те имат своите вътрешни проблеми.

Редица проблеми могат да бъдат решени, в случай че се реши най-големият проблем – политическата неустойчивост в България. Едно нещо може да бъде направено – да бъдат направени смесени делегации от български народни представители. Ние 17-те също можем да бъдем включени в тези делегации. И да се отиде и да се беседва, всеки там където е мощен. Да бъдат дадени солидни причини в наша поддръжка и това да бъде подкрепено със солидна медийна акция. Хърватия и Румъния вършат тъкмо това.

 
От към днешна позиция ми се коства, че по-вероятният сюжети е, че тематиката за делене на кандидатурите на България от тези на Румъния и Хърватия няма да влезе в дневния ред, само че това не би трябвало да бъде успокояващо. За това няма нито време, нито предпочитание. Има страни, измежду които и Германия, които упорстват България и Румъния да бъдат обсъждани в пакет.
В съвета има две позиции – за присъединение на Хърватия и другата е за присъединението на България и Румъния в Шенген.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР