Аз бях този, който най-много настоява да има реформи в

...
Аз бях този, който най-много настоява да има реформи в
Коментари Харесай

Тодор Тагарев „разработвал“ Атанас Атанасов?

Аз бях този, който най-вече упорства да има промени в службите. Предлагах съответни механизми по какъв начин това да се случи. И знаете ли какво получих отсреща – разработка от военното разузнаване против мен. Това се оплака пред Българска национална телевизия шефът на ДСБ Атанас Атанасов, съпредседател на „ Продължаваме промяната-Демократична България “.

Той добави, че за тази „ кореспонденция “ във Военното разузнаване му съобщили депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи, с цел да бъде „ сплашен “ и да не се занимавал с това.

Шефът на ДСБ и неуспешен ръководител на Народното събрание поради провалената „ ротация “ не даде повече детайлности за „ създаването “ против него.

Пикантността на обстановката е следната. По закон Служба „ Военно разузнаване “ е директно подчинена на министъра на защитата. В случая Тодор Тагарев. Министърът, бранен настойчиво от ПП-ДБ и един от препъни камъните при неуспеха на договарянията за държавно управление сред тях и ГЕРБ-СДС. Борисов и депутатите от партията му упорстваха Тагарев да бъде заменен, поради забавянето на военните доставки за Украйна. По-късно от думите на водача на ГЕРБ стана ясно, че те са упорствали боен министър да стане депутата Христо Гаджев, само че Борисов отстъпил в последния миг и се съгласил да остане Тагарев.

От думите на Атанас Атанасов излиза, че службата директно подчинена на министъра на защитата Тагарев е „ разроботвала “ него. Което си е скандал. Остава да разберем дали военният министър е знаел за „ създаването “ на подчинените си сътрудници против шефа на ДСБ?

Източници на Breaking.bg настояват, че е правена инспекция във военното разузнаване по отношение на опити на Атанасов да „ вербува “ чиновници и да ги привиква на срещи с него. А те са докладвали на шефовете, както  са задължени по закон.

Опити за „ рекрутиране “ Атанасов и доближеният му Веселин Марков, сега консултант на премиера Денков по национална сигурност, са правили и със чиновници на цивилното разузнаване-Държавна организация „ Разузнаване “-ДАР. Затова и двете служби са уведомили и другия съпреседател на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ Кирил Петков.

Опитите на Атанасов да се изкара жертва наподобяват изцяло нелепи, за какво той не сезира прокуратурата за тази „ разработка “? Защото може да бъде измамен под отговорност за закононарушения по работа, разясниха източниците на Breaking.bg.

 

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР