Аз бих яла тази торта всеки ден! Просто я обожавам.

...
Аз бих яла тази торта всеки ден! Просто я обожавам.
Коментари Харесай

Аз просто обожавам тази торта с орехи! Бих я яла всеки ден!

Аз бих яла тази торта всеки ден! Просто я боготворя. Тортите, направени персонално от вас, се получават доста вкусни.

Съставки:

За блатовете:

белтъци – 5 броя; захар – 200 грама; орехи – 160 грама (може да употребявате микс от ядки); брашно – 2 супени лъжици (с връх); сол – щипка; олио за намазване на формата.

За крема:

жълтъци – 5 броя; прясно мляко – 500 мл; краве масло (омекнало) – 200 грама; захар – 100 грама; брашно – 2 супени лъжици; ванилова захар – 1 пакетче; настърган шоколад за украса (по желание).

Начин на подготвяне:

Ядките натрошете на дребни късчета в блендер. Изсипете ги в дълбока купа и ги смесете с брашното. Разбъркайте деликатно, тъй че сместа да стане хомогенна.

Отделете белтъците от жълтъците. По-добре е да вземете яйцата от хладилника, тъй че белтъците да бъдат охладени добре. Поставете белтъците в купа и ги разбийте с миксер, като добавите щипка сол. Белтъците би трябвало да станат на пяна, по-късно последователно прибавете захар. Продължете да разбивате до приемането на връх.

Сместа от белтъци би трябвало да бъде хомогенна, без кристали захар. Прехвърлете я в купата със сместа от орехи и брашно. Внимателно използвайте силиконова шпатула, с цел да смесите белтъците с брашното. Не би трябвало да бъркате дълготрайно, тъй като белтъците ще слегнат. Формата за печене би трябвало да бъде покрита с хартия за печене и леко намазана с олио.

Сложете сместа във формата и я загладете. Аз използвах форма с размери 30×20 см. Поставете тестото в авансово загрята фурна и печете на 170 градуса за към 40-45 минути. Приготвения блат оставете да се охлади във формата и чак по-късно го извадете и премахнете хартията за печене. Нарежете блата на три елементи, а след това всяка част на още две.

Пригответе продуктите за крема: налейте млякото в тенджера, прибавете жълтъци, захар, брашно и ванилова захар. Смесете всичко добре. Поставете тенджерата на огъня. При непрекъснато безредие оставете крема да заври. Гответе на междинна температура, към 10-15 минути, като разбърквате непрестанно, до момента в който кремът се сгъсти, по-късно го махнете от котлона. В горещия крем прибавете омекналото масло и разбъркайте добре. Кремът ще бъде еднороден, бляскав и доста благоуханен.

Съберете блатовете: поставете ги върху плоска повърхнина и ги покрийте добре с топлия крем, като ги подредите един върху различен. В резултат на това ще получите 6 блата, намазани с крем. Аз оставих малко крем за украса, сложих го в хладилника и го охладих добре.

Поставете блатовете за 4-5 часа в хладилника, с цел да стегнат.

Вижте още: Картофени кошнички с гъби! Необикновена вкусотия!

След това извадете готовата торта от хладилника и украсете горната част с остатъка от крема. Аз персонално сложих крема в сладкарски пош и оформих от крема цветя, а след това леко поръсих с настърган шоколад. Получава се такава хубост и усет, че напряко да си оближете пръстите.

Приятен вкус с тази прелестна торта и чаша прекрасен чай!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР