Аз бих казал, че трябва да подкрепяме всички мерки, които

...
Аз бих казал, че трябва да подкрепяме всички мерки, които
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Големите убийци на нашето съвремие не са в...

" Аз бих споделил, че би трябвало да поддържаме всички ограничения, които защищават обществото. Според мен, това, което в действителност може да ни защищити на този стадий, към момента е навременното имунизиране. Това демонстрираха статистиките от голям брой страни. Включително, несъмнено, Израел, където някои споделят: " Да, но и те се разболяват от Омикрон ". Това сподели кардиологът проф. Иво Петров пред Bulgaria ON AIR във връзка признатия нов проект против ковид.

Професорът добави, че в Израел се разболяват от Омикрон, единствено че смъртността им е към 15 пъти по-малка от нашата.

" Тоест, когато в България умират сред 85 и 90, в Израел умират трима-четирима дневно. Така че проектът за 80% претовареност на леглата, бих споделил, е пагубен ", сподели проф. Петров.

Той се надява да не стигнем до такава обстановка, тъй като този проект е в великански ущърб на всички останали хора, които имат потребност от опазване на здравето.

" При такава обстановка, несъмнено, другите хора ще бъдат лишени от опазване на здравето. Защото огромните убийци на нашето съвремие - не са вирусите, а са сърдечно-съдовите болести и онкологичните болести. Хората, които страдат от тези болести ще страдат още повече ", безапелационен е кардиологът.

Той акцентира, че пациентите ги е боязън да посещават лекарите.

" Вече се появиха извънредно точни статистики. Съвсем скоро излезе един голям разбор на сътрудници от Италия, които дадоха в действителност извънредно забавни данни. Именно за сърдечно-съдовите болести се появи, че пандемичното време води до смяна на държанието на хората от позиция на опазването на здравето. Тоест, затънал метод на живот, затлъстяване, погрешен метод на хранене, доста понижаване на физическата интензивност. Та даже и затварянето на фитнес центровете. Но това заседнало държание в действителност води до повишение на риска от сърдечно-съдови болести. И което се демонстрира знаете ли по кое време? В падината. Тоест, когато мине следващата вълна в падината на вълната на Ковид, ние виждаме пик на сърдечно-съдовите болести. И най-много на усложнените сърдечно-съдови болести ", посочи проф. Петров.

Кардиологът напомни, че Ковид утежнява някои от сърдечно-съдовите положения, може и да провокира такива.

" Това е потвърдено безусловно изрично. Когато се засилват сърдечно-съдовите затруднения, се увелича и сърдечно-съдовата смъртност, която пък в тази ситуация се оказва, че доста постоянно е домашна сърдечно-съдова смъртност. Именно тъй като хората са се уплашили от Ковид ограниченията и Ковид заплахата и не са отишли в точния момент в болничното заведение. И за жалост здравната система записва домашна сърдечно-съдова смъртност ".

Проф. Иво Петров още веднъж подчертава на обстоятелството, че у нас нямаме автоматизирани дефибрилатори на публични места. Той напомни, че Софийска община е приела да бъдат конфигурирани автоматизирани дефибрилатори на огромните спирки на метрото.

" Това в действителност е първа стъпка от пилотния план да стане не изключение, а предписание. Както е предписание в голям брой европейски страни и доста страни по света. Още повече, че имаме и европейска инструкция. Не споделям задължени, само че сме призвани даже и от морална позиция да я съблюдаваме. Тъй като тя избавя човешки живот ", уточни професорът.

По думите има разнообразни критерии и правила за дефибрилатори на човек от население в страна.

" Например в Япония се падат на към 2 500 индивида население един дефибрилатор. Във Франция на 4 000 души население се пада един дефибрилатор. Ние би трябвало да възприемем една от тези практики и да се трансформират няколко фрази в два закона. Така че, да може всеки един, който е очевидец на неочаквана сърдечна гибел, да може да използва автоматизиран външен дефибрилатор ", допъл.

На въпроса, по какъв начин ще се употребяват дефибрилаторите от неспециалисти, проф. Петров отговори:

" Няколко сдружения, които с това въпрос се занимаваме, сме подготвени да обучим популацията. Не споделям експертите, а споделям популацията. Тоест, популацията би трябвало да бъде подготвено. Когато се образова популацията за приложимост на външен дефибрилатор, това ще има втори непряк извънредно положителен резултат. Той ще се показва в това, че хората ще се научат да дават първа помощ, когато става въпрос за незабавно здравно положение, което заплашва живота на индивида ".

Кардиологът уточни, измененията в закона би трябвало да бъдат импортирани от депутати, като изрази вяра това скоро да се случи.

Относно спрените планови приеми в лечебните заведения, той бе безапелационен, че " това е проблем, тъй като има разнообразни визии, от позиция на планов банкет. Какво значи планов, какво значи незабавен. Пак жегвам сърдечно-съдовите и онкологични болести. Не бих споделил, че едно сърдечно-съдово или ритъмно нарушаване, или онкологично нарушаване е планово. Тъй като във всеки един миг тези положения могат да бъдат дестабилизирани. И когато те не се лекувани в точния момент се оказва в действителност, че съответният пациент не е толкоз планов, колкото може някой да си показа. Освен това се разрешава на пациентите да вземат решение, дали са планови, и дали са незабавни ", разяснява кардиологът.

Свързани вести COVID-19 в района: 60% от болничните кревати са заети, 365 са новозаразените за 3 дни Ръст на заболелите в Пловдив, ще се стигне ли до локдаун Планът за справяне с Коронавирус - 4 стадия и 10 разновидността за поддръжка. Приоритет са децата ВИДЕО Проф. Балтов: Новият проект за битка с пандемията е математически модел с доста дефекти
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР