Аятолах Хаменей приветства нападенията на йеменските хуси срещу ИзраелВ близост

...
Аятолах Хаменей приветства нападенията на йеменските хуси срещу ИзраелВ близост
Коментари Харесай

Иран удари щаба на Мосад в Ирак 

Аятолах Хаменей приветства нападенията на йеменските хуси против Израел
В непосредственост до US консулството

Иранската революционна армия съобщи, че е атакувала “шпионския щаб ” на Израел в полуавтономния район Кюрдистан в Ирак, оповестиха държавните медии. Елитните сили на Техеран споделиха още, че са нанесли удари и в Сирия против “Ислямска страна ”.

“В отговор на неотдавнашните зверства на ционисткия режим, причиняващи убийството на командири на армията и на Оста на съпротивата... един от основните шпионски щабове на “Мосад ” в региона на Кюрдистан в Ирак беше погубен с балистични ракети ”, се споделя в представена от “Ройтерс ” декларация на армията.

Местните служби за сигурност обявиха, че детонации са били чути в регион на към 40 километра североизточно от Ербил - основния град на Иракски Кюрдистан, наоколо до американското консулство, което обаче не е потърпевшо от ракетните удари. Освен това най-малко четирима цивилни са били убити, а шестима - ранени, при обстрела на Ербил, заяви Съветът за сигурност на кюрдския самостоятелен район.

Същевременно висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей приветства нападенията на йеменските хуси, ориентирани против Израел в поддръжка на палестинците, съобщи ДПА.

“Народът на Йемен и “Ансар Аллах ” (официалното име на придвижването на хусите) в действителност направиха велико дело ”, съобщи 84-годишният набожен водач, представен от иранската новинарска организация. Действията им са доказателство за битката по пътя, показан от Аллах, добави още Хаменей.

“Ние се надяваме тези дейности да доведат до победа ”, добави иранският висш водач.

Ситуацията в района е извънредно напрегната след експлоадирането на войната в линията Газа преди повече от три месеца, отбелязва ДПА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР