Аякс на полуфинал след бой над Юве в Торино Аякс

...
Аякс на полуфинал след бой над Юве в Торино Аякс
Коментари Харесай

Аякс докосва финала с 1:0 над Тотнъм в Лондон

Аякс на полуфинал след пердах над Юве в Торино

Аякс е доста покрай първия си край в Шампионската лига от 23 години насам, откакто победи с 1:0 Тотнъм в Лондон. Момчетата от Амстердам преобладаваха през по-голяма част от мача и попадението на Дони ван де Беек е най-малкото, с което можеха да си тръгнат от новия стадион красавец на шпорите. В 79-ата минута отборът на Тен Хаг се размина и с втори гол, откакто удар на Давид Нерес срещна страничната греда.
Любопитен акцент към днешния мач е, че цели четирима футболисти на " шпорите " са някогашни играчи на Аякс. Тоби Алдервейрелд, Давинсон Санчес, Кристиан Ериксен и Ян Вертонген бяха титуляри за британския тим. Вертонген обаче трябваше да напусне терена наложително, откакто получи разтърсване при конфликт с вратаря за гостите Андре Онана.
След равностойно начало, в което двата тима не създаваха положения пред двете порти, Аякс поведе в резултата с гол на Дони ван де Беек в 15-ата минута. Атакуващият полузащитник получи ужасно подаване от Хаким Зиеш, което разтвори отбраната на " шпорите ". Ван де Беек овладя, след което залъга Лорис, че ще стреля. Стражът ненапълно се подведе от първото залъгващо придвижване на халфа, след което последва удар в далечния ъгъл, който французинът не съумя да парира.

добавеното време на първата част Алдервейрелд имаше късмет да изравни, само че след удара му с глава топката мина над вратата. След това Николас Таляфико шутира отдалеко и около вратата на домакините.

Началото на втората част бе вихрено и за двата отбора, които имаха шансове да се разпишат. Първо Фернандо Йоренте шутира рисково, само че капитанът на гостите Матайс де Лихт спря пътя на топката с тялото си. Секунди по-късно Николас Талияфико стреля мощно, само че около вратата на Лорис. В 50-ата минута удар на Деле Али бе избавен от Онана, а в ответната офанзива на два пъти удари на Зиеш и един път на Ван де Беек бяха блокирани и Дани Роуз почисти топката.

„ Шпорите “ бяха надалеч по-активно спрямо първото полувреме и натискаха в търсена на гола, само че неопределено удари насочиха Деле Али и Дани Роуз. Така се стигна до 77-ата минута, в която след контраофанзива гостите от Амстердам пропуснаха да удвоят задатъка си. Тадич не се полакоми да шутира от добра позиция, а подаде към Нерес, който насочи диагонален шут и Лорис единствено изгледа по какъв начин топката минава около него и за шанс се удря в лявата греда. Пет минути по-късно Ериксен центрира от свободен удар и Алдервайрелд пропусна да уцели вратата. До края на мача домакините не съумяха да изравнят и ще пътуват за Холандия с гол пасив.

Реваншът в Амстердам е на 8 май от 22:00 часа българско време.

ТОТНЪМ - АЯКС 0:1
0:1 Ван де Беек (15)

Стартови сформира:

ТОТНЪМ (3-4-2-1): Лорис; Алдервейрелд, Д. Санчес, Вертонген; Трипиър, Ериксен, Уаняма, Д. Роуз; Л. Моура, Д. Али; Ф. Йоренте
Старши треньор: М. Почетино
АЯКС (4-3-3): Онана; Вилтман, Де Лихт, Д. Блинд, Таляфико; Шьоне, Де Йонг, Ван де Беек; Зиеш, Тадич, Нерес
Старши треньор: Е. Тен Хаг

СЪДИЯ: Антонио Матеу Лаос
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР