Авторитетното американско сп. The National Interest публикува обширен материал на

...
Авторитетното американско сп. The National Interest публикува обширен материал на
Коментари Харесай

The National Interest: Русия разработва изтребител от шесто поколение

Авторитетното американско сп. The National Interest разгласява просторен материал на конфиденциален съветски изтребител от шесто потомство. Според изданието новият аероплан ще размени МиГ-31 и най-вероятно носи името МиГ-41.

Статията се базира на изявление на шефа на корпорацията " МиГ " от 2018 година Тогава Иля Тарасенко разкрива, че Русия към този момент създава нов изтебител-прехващач, който е съвсем подготвен и предстоят проби в симулатор и летателни тествания.

Информацията за МиГ-41, несъмнено, е нищожна. През 2014 година летецът-изпитател Анатолий Квачур разяснява, че Русия би трябвало да извърши огромен скок сред поколенията и новият изтребител би трябвало да развива скорост от най-малко 4.3 Маха, с цел да превъзхожда оптималните 2.8 Маха на МиГ-31. Носят се клюки, че новият аероплан ще може да доближава 5 Маха (6 125 км/ч).

От The National Interest назовават Миг-41 един от най-съвършените модерни изтребители. Изданието обаче прави ангажимента, че цялата информация за него се базира на клюки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР