Авторитетният британски всекидневник излиза днес с редакционен материал по

...
Авторитетният британски всекидневник  излиза днес с редакционен материал по
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: ЕС твърде дълго толерираше корупцията в най-бедната си членка

Авторитетният английски ежедневник " " излиза през днешния ден с публицистичен материал във връзка парламентарните избори в България, озаглавен " Промяната в България е мотив за наслада " и подзаглавие " Европейски Съюз прекомерно дълго толерираше корупцията в най-бедната си членка ", предава .

България потегля към нестабилно политическо бъдеще след изборите в неделя, които за повторно в границите на три месеца не изведоха нито една партия в позиция да образува постоянна коалиция. Но едно нещо наподобява ясно: консерваторът Бойко Борисов, който беше отпред на балканската страна през по-голямата част от 12 години, няма да се върне на власт, се споделя в публикацията. Никоя от останалите партии не споделя, че е подготвена да работи с неговата десноцентристка партия ГЕРБ, показва вестникът и отбелязва, че даже и единствено поради това, българите и европейците имат мотив да се радват.
 Дъждовни води: Младите българи желаят от новата власт почтена политика и зелени решения Дъждовни води: Младите българи желаят от новата власт почтена политика и зелени решения
След неуспеха в съставянето на държавно управление в България, в неделя се организират нови избори. Младите българи желаят да гласоподават за ново пок...

Борисов беше отпред през интервал на корупция, която направи страната " леке " върху репутацията на Европейския съюз, че отстоява върховенството на закона, и я сложи паралелно с автократичните Унгария и Полша, разяснява английският финансов ежедневник. Галопиращата корупция и злоупотребата с фондове на Европейски Съюз забавяха развиването на най-бедната страна в блока. Те пречеха на икономическото й развиване, както свидетелства увеличаващата се бездна сред нея и прилежащата й Румъния.

Лондонският вестник показва, че корупцията е настроила доста българи против демократичния развой. Докато на повърхността изглеждаше, че има промяна на властта сред обичайните партии, прекомерно постоянно те си поделяха плячката на властта. Не е чудно, че честите образци на политици, които се сговаряха между тях, сътвориха подмолно мислене у мнозина българи, което изяснява, най-малко ненапълно, за какво страната има най-нисък брой имунизирани против коронавирус в Европейски Съюз. За позор на Европейски Съюз, през по-голямата част от ръководството на Борисов Брюксел си затваряше очите за неправилното харчене на парите на данъкоплатците от Европейски Съюз, за злоупотребите на правосъдната и прокурорската власт и за клиентелистките практики, които циментираха хватката върху властта на някогашния охранител в нощен клуб, акцентира " Файненшъл таймс ".

Когато предишния месец администрацията на американския президент Джо Байдън наложи наказания на двама български олигарси и на почитан чиновник от сферата на сигурността, това послужи като още едно обвиняване за бездействието на Европа. " Файненшъл таймс " отбелязва, че Борисов прекомерно дълго е съумявал да се измъква безнаказано, тъй като не е създавал проблеми на европейските си сътрудници. За разлика от полските и унгарските си сътрудници, той не влизаше в борби с Брюксел и не демонизираше малцинствата. Освен това запазваше положителни отношение с Русия и Турция без да обслужва техните ползи. Той беше педантично предан на десноцентристката Европейска национална партия и нейната водеща светлина - немската канцлерка Ангела Меркел. А с лоялността върви и политическата отбрана, обобщава " Файненшъл таймс ".

Сега се пада на Слави Трифонов - фолк-рок артист и известен водещ на късно телевизионно шоу, да се опита да образува държавно управление. Забележително е, написа " Файненшъл таймс ", че тази необикновена партия " ИТН " не организира акция, няма политическа стратегия и съвсем никакви разпознаваеми имена. Трифонов от дълго време употребява телевизионното си шоу, с цел да ругае корумпирания хайлайф, отбелязва вестникът. Избирателите му дадоха личен мандат, само че малко на брой имат някаква визия какво ще прави той с него. Някои се чудят дали новият юначага ще се разграничава изключително от остарелия, се споделя в публикацията. Фрагментираната и поляризирана политика в България значи неустойчивост и евентуално нови избори в близко бъдеще. Но едно по-чисто държавно управление е може би към момента допустимо, предвижда английският вестник.
 Агенция Франс Прес: Оттеглянето на Борисов отвори кутията на Пандора, серийна корупция в България Агенция Франс Прес: Оттеглянето на Борисов отвори кутията на Пандора, серийна корупция в България
Продажба на бъбреци на богати чужденци от Израел, Япония или Оман: държавна болница в София е сложена на мушката на фона на безпрецед...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР