автор: Веселин Златковe-mail: [email protected]Арестуваният за изнудване общински служител, отговарящ за

...
автор: Веселин Златковe-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgАрестуваният за изнудване общински служител, отговарящ за
Коментари Харесай

Арестуваният за рекет общинар във Варна бил проверяван от свои колеги по жалба, но без резултат

автор: Веселин Златков

e-mail: [email protected]

Арестуваният за изнудване общински чиновник, отговарящ за строителния надзор във Варна, е бил проверяван от сътрудниците си общинари по подадена тъжба за рекет. От това не е последвало нищо. Това разбра „ Петел “ от отговори на наши въпроси от пресцентъра на Община Варна.

Както „ Петел “ заяви преди седмица, при приемане на сумата от 10 000 лева е арестуван 29-годишен мъж, прочут на органите на реда. Задържаният е чиновник от дирекция УСКОР ( " Управление на сигурността и надзор на публичния ред " ) в Община Варна. За разлика от двама други задържани при акцията, която е ръководена от Окръжната прокуратура, общинарят не е арестуван зад решетките, а пуснат подпарична гаранция в размер на 5000 лева.Причината – присъединяване му в реката било „ единствено “ в ролята на медиатор.

Община Варна съобщи, че има вътрешна инспекция по случая и оказва цялостно подпомагане на следствието. В тази връзка, „ Петел “ изпрати до пресцентъра на кмета Иван Портних и администрацията му следните въпроси:

1. Приключили разпоредената вътрешна инспекция, за която ни съобщихте и какви са резултатите от нея?

2. Задържаният остава ли чиновник на общината или е отхвърлен от служба?

3. Ще има ли по отношение на този случай последици за висшестоящите чиновници, които би трябвало да упражняват надзор върху работата на арестувания?

Отговорът, който получихме, е следният:

„ В Община Варна бе разпоредена вътрешна инспекция по отношение на съответна кореспонденция, формирана по тъжба на жител. Регистрираният документ е предаден по открития ред в дирекция УСКОР и е разпределен за осъществяване. От чиновници на отдел " Строителен надзор " в дирекция УСКОР е осъществена инспекция на място за изясняване на изказванията в жалбата. Междувременно жалбоподателят е подал заявление за отдръпване на жалбата. Последствия за висшестоящи чиновници с контролни функционалности по отношение на арестувания чиновник би могло да има след определяне на отговорното му държание и дейности, информация за които сега в Община Варна не е налична, защото по случая има формирано досъдебно произвеждане. “

Така стават ясни няколко неща.

- Община Варна очевидно още не е уволнила своя чиновник, заловен с пари от рекет. Вероятно по тази причина отговорът на този наш въпрос е пропуснат;

- Служителят е бил проверяван от свои сътрудници в дирекция " Управление на сигурността и надзор на публичния ред по подадена против него тъжба. Резултатът от инспекцията – незнаен. Но жалбоподателят отдръпва жалбата си.

- Ще има ли последици за хора от администрацията на кмета Иван Портних поради това, че неин чиновник е хванат при предаване на рекет от 10 000 лв.? „ Би могло да има “, само че единствено в случай че служителят бъде приет за отговорен.

Но може и да няма... Поне това позволява пресцентърът на кмета Портних.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР