Автор на тези приказни бижута е Яница Славова от град

...
Автор на тези приказни бижута е Яница Славова от град
Коментари Харесай

Приказките в стъклените сфери на Daydream

Автор на тези приказни бижута е Яница Славова от град Бургас. Макар да е на 26 години, тя споделя, че към момента има вяра в приказките и посредством бижутата си се старае да накара колкото се може повече хора да ги преоткрият.

Работи със стъклени сфери, които са ръчно издухвани, което прави всяка една от тях неповторима сама по себе си. Цветята, с които ги добавя, събира най-вече сама, от време на време и с малко помощ от своя другар. Катерила се е по скали единствено и единствено да откъсне тревичка, която мисли, че ще пасва на даден модел.

За да сложи красивите цветя в стъклената сфера, те би трябвало да са доста добре изсушени. Използва няколко техники за сушене, чието преодоляване й лишава повече от година. Всеки ден се учи и опитва. И тъкмо това харесва най-вече в работата си – новите провокации.

Любимото й цвете за работа е глухарчето – толкоз нежно и ефирно. Наскоро открива и метод да го оцветява и това отваря пред нея безспир нови благоприятни условия за комбинации и модели.

Използва и други цветя като жасмин, ралица, лавандула, роза, статица, ерика и доста други. Билките, горските и морските детайли също намират място измежду бижутата й. Обожава работата с тях, тъй като посредством нея може да комбинира неща, които другояче не биха се срещнали на едно и също място в природата. Моделът " Посейдон " да вземем за пример е направен с морски детайли, пясък и рибарска мрежа, само че и с горски мъх, който играе ролята на водорасли. По този метод Яница съчетава планината и морето в едно необикновено произведение на изкуството.Тя обича смелите и ексцентрични поръчки и тези, които я провокират. Дълго време търси метод да показва себе си и това, което я вълнува. Открива този метод посредством бижутата, които създава.

Ако и вие желаете да предизвикате Яница с забавна поръчка, можете да посетите Daydream, нейната фейсбук страница.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР