Автор: Дойче ВелеЩе бъде изключително трудно да се спре масивният

...
Автор: Дойче ВелеЩе бъде изключително трудно да се спре масивният
Коментари Харесай

Дойче Веле: На българската граница е подозрително спокойно. Защо?

Автор: " Дойче Веле "

" Ще бъде извънредно мъчно да се спре солидният поток от хора, които към този момент са потеглили ", се споделя във вътрешен отчет на европейската организация за гранична защита " Фронтекс ", представен от немския " Ди Велт ". От " Фронтекс " предизвестяват, че в идващите дни рецесията на турско-гръцката граница съществено ще се изостри.

Данните за броя на мигрантите, които се пробват да влязат на територията на Европейски Съюз, мощно се разминават. Според управляващите в Анкара, в неделя сутринта над 76 хиляди души към този момент са били напуснали Турция. От Организация на обединените нации приказват за 13 хиляди индивида, които се пробват да преминат границата сред Турция и Гърция. В същото време гръцкото държавно управление упрекна Анкара, че с погрешни информации съзнателно насочвала мигрантите към Гърция. По данни на гръцките управляващи, единствено през миналите два дни са били осуетени към 10 хиляди опита за незаконно прекосяване на границата.

На фона на напрежението на гръцката граница, мощно усещане прави спокойствието на българо-турската граница, написа немският " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " (ФАЦ) и прибавя:

" Този подробност е следващото доказателство, че миграционните талази от Турция са резултат от политически решения. Българският министър председател Борисов от години прави всичко допустимо, с цел да не скапе връзките си с Ердоган, като да вземем за пример в границите на непрозрачни акции предава на Анкара турски жители, избягали в България заради боязън от репресии. Включително и с такива нарушаващи интернационалното право услуги Борисов съумява да си завоюва благоразположението на Ердоган. Това личи и в актуалната обстановка, в която хилядите мигранти, пристигнали от Истанбул в Одрин с рейсове и таксита, се насочват не към българската, а към гръцката граница ", разяснява ФАЦ.

" Не минавайте през България "

Но може би има и друга причина за спокойствието на българската граница. " Доста от моите другари отпътуваха за Европа. И ни споделиха: Не минавайте през България, тъй като са доста жестоки мъже, жестоки хора. Полицията - те бият, доста бият мигрантите и постановат огромни санкции ", споделя афганистанец пред bTV.

Междувременно бе обявено, че откакто в петък организира телефонен диалог с Ердоган, през днешния ден министър председателят Бойко Борисов е разговарял по телефона и с френския президент Макрон. " Трябва да решим този развой продължително - и с връщането на мигрантите, и с военните дейности в Сирия, и с филантропичната рецесия. В този подтекст Турция би трябвало да се подкрепи, с цел да може още веднъж да се грижи за бежанците ", е декларирал Борисов в диалога си с Макрон, който на собствен ред е уверил, че Франция е изцяло солидарна с България и Гърция. Разговорът сред двамата се организира часове преди срещата на Борисов с турския президент Ердоган.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР