Автомобилното изложение в Женева не е нито най-голямото, нито най-посещаваното

...
Автомобилното изложение в Женева не е нито най-голямото, нито най-посещаваното
Коментари Харесай

Топ 10 на най-интересните електрически коли в Женева

Автомобилното ревю в Женева не е нито най-голямото, нито най-посещаваното в света. Безспорно обаче, е най-специалното. Именно там автомобилните компании показват най-важните си планове, както и най-екстравагантните си хрумвания.

В това съревнование вземат участие както добре открити компании с вековна история, по този начин и дребни и прохождащи марки, разрастващи активността си в малко хале в недодялан град. И всеки март в Женева виждаме последното от автомобилния свят. В това число и най-модерните електрически автомобили. 2019 година не прави изключение.

Това са десетте най-интересни електрически коли от 89-ото издание на ревюто в Женева.

Polestar 2 by Polestar

Създателите на този автомобил го натоварват с амбициозната цел да се трансформира в главен противник на Tesla Model 3. Polestar 2 е изцяло електрически фастбек с пет порти.
 Снимка 412076

Благодарение на електрическото си задвижване, той може да форсира до 100 км/ч за по-малко от пет секунди. Интериорът е изпълнен напълно от екологични материали, а в седалките са вградени специфични датчици, които започват мотора, незабавно щом водачът седне.

Fiat Centoventi



Италианците от Fiat показаха електромобил, който е " наличен за всички ". Концептът Centoventi, което в превод от италиански значи " 100 и двадесет ", отбелязва 120-ата годишнина на Fiat и показва визията на компанията за бъдещето на електрическата всеобща подвижност.

Seat Minimó

Разработен особено за градовете, този електрически концепт комбинира сигурността и комфорта на автомобила с гъвкавостта и опциите за елементарно паркиране на мотоциклета.
 Снимка 412079

Компактното возило може да побере до двама пасажери и има система за бърза промяна на батериите, с цел да си спестите времето за зареждане.

Hispano Suiza Carmen

Испанската компания Hispano Suiza става известна при започване на предишния век, когато започва бизнеса си като производител на първокласни коли.
 Снимка 412080

Повече от век по-късно марката има намерение да се върне на пазара с Carmen - състезателен автомобил, струващ 1.5 млн. евро. Задвижването още веднъж е напълно електрическо, а испанците се кълнат, че колата им може да се форсира до 100 км/ч за по-малко от три секунди.

Lagonda All-Terrain Concept

Aston Martin възроди паметната английска марка Lagonda преди няколко години, а в този момент тя сполучливо излиза на сцената със своя All-Terrain Concept - електрически джип, който би трябвало да влезе в произвеждане през 2022 година Дизайнът му е въодушевен от яхтите, а основателите му го разказват като грациозен и все пак устойчив и кадърен.
 Снимка 412081

Една от особените екстри на новия джип Lagonda е реещият се във въздуха ключ - резултат, който инженерите реализират с разполагането на електромагнити сред предните седалки.

Piëch Automotive Mark Zero

Германо-швейцарската стартъп компания Piëch създава електрическия концепт Mark Zero с концепцията за класическа спортна стилистика. Крайният резултат е изчистен и в огромна степен въодушевен от формите на 60-те и 70-те, само че претворени по съвременен метод.
 Снимка 412082

Колкото до технологиите - Mark Zero употребява специфичен вид батерия, която може да се зареди до 80% за едвам пет минути.

Citroën Ami One Concept

Французите основават този концепт с концепцията той да се трансформира в опция на градския превоз.
 Снимка 412083

Супер компактното возило има оптималната скорост от 50 км/ч, което значи, че в огромна част от страните по света то ще може да се ръководи от хора над 16-годишна възраст, които нямат шофьорска брошура.

Puritalia Berlinetta

Италианският производител на спортни коли Puritalia също сподели най-новия си модел в Женева. Автомобилът се задвижва от хибридна система, състояща се от V8 мотор, ситуиран в предната част и електрически мотор, инсталиран на задната ос.
 Снимка 412086

Комбинираната мощ доближава 965 к.с., а озаптяването им е поверено на специфичен програмен продукт. Само 150 бройки ще бъдат създадени след предварителна поръчка от страна на клиента.

Audi Q4 e-tron



Audi пък показа най-новия си електрически SUV концепт, който ще се трансформира в петия напълно електрически индустриален модел на компанията. Качването му на конвейера е планувано за 2020 година, а в допълнение на екологичното задвижване, интериорът му е формиран напълно от веган материали.

Pininfarina Battista

Говори се, че тази кола е най-мощният махленски автомобил, планиран и съединен в Италия. Battista е супер нападателен и изцяло електрически хипер автомобил, който може да форсира до 100 км/ч за 2 секунди.
 Снимка 412089

Цената е 2.6 милиона $, а задвижването се обезпечава от четири електромотора - по един на всяко колело. Мощността? Скандалните 1900 к.с.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР