Автомобил с тегло 2,8 тона, способен да се движи на

...
Автомобил с тегло 2,8 тона, способен да се движи на
Коментари Харесай

Китай тества левитиращ автомобил, който се движи на 35 мм над магистралата

Автомобил с тегло 2,8 тона, кадърен да се движи на височина 35 мм над повърхността на автомагистрала, мина сполучливи тествания в Китай. Експериментът с технологията за магнитна левитация е извършен в провинция Дзянсу в източната част на страната, заяви организация Синхуа.
Прочетете още
Разработката на Северозападния университет Джиатонг в Чънду съставлява осъвременен типичен автомобил. За обезпечаване на левитация в колата е конфигурирана верига от непрекъснати магнити, като също така пътят е оборудван със специфична проводяща линия.

Според професор Дън Зиганг, ползата към технологията маглев ще пораства, защото в бъдеще тя ще пести сила и ще усили наличния диапазон от коли.

В същия ден са осъществени и други тествания на новаторски транспортни средства със скорост над 200 км/ч. Осем коли са тествани на 7,9-километров сектор, в това число пет с нови енергийни източници, като оптималната им скорост наближава 230 км/ч.

 

Известно е, че тестванията се провеждат от управляващите на провинцията и задачата им е да бъдат оценени вероятните структури на бъдещите пътища и ограниченията за сигурност при шофиране с висока скорост.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР