Автоматизират управлението на светофарите в Бургас, съобщиха от Общината. Във

...
Автоматизират управлението на светофарите в Бургас, съобщиха от Общината. Във
Коментари Харесай

Автоматизират управлението на светофарите в Бургас, вижте кога и къде няма да работят

Автоматизират ръководството на светофарите в Бургас, оповестиха от Общината.

Във връзка с осъществяването на план " Интегриран модел за ръководство на градската подвижност - Етап 1 ", с който ще бъде въведена умна система за ръководство на светофарите, следва замяна на контролерите на следните кръстовища в Бургас:

* на 6 август - събота, от 09.00 до 15.00 часа - бул. „ Сан Стефано “ и ул. „ Хр. Ботев “
* на 7 август - неделя, от 09.00 до 16.00 часа - бул. „ Сан Стефано “ и бул. „ Ст. Стамболов “
* на 8 август - понеделник, от 09.00 до 15.00 ч. - бул. „ Сан Стефано “ и ул. „ Александровска “
* на 14 август - неделя, от 09.00 до 16.00 часа - бул. „ Ст. Стамболов “ и ул. „ Струга “

В посочените интервали ще бъде изключено зареждането на светофарните уредби, като това ще затрудни прекосяването през кръстовищата на участниците в пътното придвижване.

Общината е избрала дни и часови диапазони , в които трафикът не е оптимално претрупан. Тя разчита и на постоянно способеното подпомагане на полицията , като е планувана интервенция на регулировчици, където се постанова.
 
За плана:
 
Общината ползва интелигентни модели за решение на провокациите, свързани с усъвършенстване на маршрутната мрежа на публичния превоз.

Сред тях са замяна на автобусния парк с електрически рейсове, възстановяване на контрола и ръководството на автомобилния трафик в града, а крайната цел е усъвършенстване и пренасочване на транспортните потоци.

В развой на създаване е интегрирана система за ръководство на трафика, в това число автоматизирано ръководство на кръстовища, трафик детекция и видеонаблюдение на основни места.

Във връзка с въвеждане на централизирано ръководство на трафика в града, до края на 2022 година се планува намеса на общо 22 светофарно контролирани кръстовища, както и създаване на 15 стратегически местоположения за събиране на трафик информация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР