Автоматизацията при създаването на дигитални карти изяде хляба на 10%

...
Коментари Харесай

TomTom съкращава 10% от служителите си


Автоматизацията при основаването на цифрови карти изяде хляба на 10% от личния състав на TomTom (снимка: CC0 Public Domain)

TomTom ще редуцира към една десета от световната си работна мощ, заяви в сряда холандската компания за навигация и цифрово картографиране. Причината – компанията ускорява опциите си за автоматизирано картографиране.

„ За страдание това ще има планувано влияние върху почти 500 чиновници в нашето звено за карти “, се споделя в изказване. „ Пълната оценка на финансовите последствия от нулирането на звеното „ Карти “ сега е в ход “.

Главният изпълнителен шеф Харолд Годийн съобщи, че по-високите равнища на автоматизация ще изградят по-добри, по-мащабни карти, които ще разрешат на компанията да адресира по-широк пазар измежду производителите на коли и потребителите на самостоятелни технологии.
още по темата
TomTom, чиито клиенти варират от Volkswage и Renault до Uber и Microsoft, е наранена от дългогодишните разстройства на веригата за доставки, които принудиха автомобилните производители по целия свят да понижат производството.

Компанията удостовери прогнозите си за паричните средства и продажбите през април, когато съобщи, че са налице „ лимитирани непосредствени последствия от съветската война в Украйна “, защото някои заводи, принадлежащи на производители и снабдители на коли в страната, не престават да работят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР