Автоматичните скоростни кутии стават все по-популярни сред шофьорите. Само за

...
Автоматичните скоростни кутии стават все по-популярни сред шофьорите. Само за
Коментари Харесай

Кои са недостатъците на автоматика на колите, проявяващи се през зимата

Автоматичните скоростни кутии стават все по-популярни измежду водачите. Само за няколко години търсенето на коли с автоматизирана скоростна кутия е скочило в пъти.

Разбира се, експлоатацията на механична и автоматизирана скоростна кутия не е едно и също нещо. Нещо повече, потреблението на автоматика е обвързвано с доста по-голям брой особености.

Някои проблеми с такава кутия пораждат конкретно през зимата.

1. Никакво побутване

Първият сериозен проблем на автоматизираната скоростна кутия е, че ще бъде невероятно да запалите колата в студа с побутване, в случай че акумулаторът е изтощен или стартерът е излязъл от строя поради времето. Автомобилът ще може да бъде “съживен ” само в сервиз.

Можете също по този начин да опитате с подаване на ток от друга кола да запалите автомобил с автоматизирана скоростна кутия, само че в този случай би трябвало да бъдете доста деликатни, тъй като всяко неверно деяние може да изгори цялата електроника на автомобила.

2. Затруднено загряване

Следващият значим проблем е общата компликация на загряване на автоматизирана скоростна кутия при мощен студ. При минус 15 градуса например няма да може просто да се загрее автоматизираната скоростна кутия. Това е по този начин, тъй като кутиите в действителност не се загряват на луфт.

Колата би трябвало да се движи. В същото време шофирането при студена скоростна кутия форсира износването й. Което в последна сметка води до нуждата от скъпи поправки

3. Снежен “плен ”

Последният, само че не по значение недостатък в листата, е компликацията при излизането на автомобил с автоматизирана скоростна кутия отвън снежния “плен ”. Автомобил с механична скоростна кутия постоянно може да преодолее сложен терен.

Това не може да бъде направено с машина, която има автоматик по механически аргументи. Работата е там, че автоматизираната скоростна кутия просто не е в положение да сменя скоростите толкоз бързо. 

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР